15 Ekim 2012 11:08

Tokatlılar, HES’e karşı yürüdüler

İstanbul'da yaşayan Tokatlılar, Tozanlı Çayı üzerinde yapılmak istenen 5 HES projesine karşı Taksim'de yürüyüş yaptı.Yeşilırmak Tozanlı Çevre Platformu'nun çağrısıyla Galatasaray Lisesi önüünde bir araya gelen yüzlerce kişi, davul zurna eşliğinde Tokat'ın yöresel oyunlarını oynadı. &ldquo

Tokatlılar, HES’e karşı yürüdüler
Paylaş

Yeşilırmak Tozanlı Çevre Platformu'nun çağrısıyla Galatasaray Lisesi önüünde bir araya gelen yüzlerce kişi, davul zurna eşliğinde Tokat'ın yöresel oyunlarını oynadı. “Tozanlı Vadisi'nde HES istemiyoruz”, “Geleceğimize toprağımıza suyumuza sahip çıkıyoruz” pankartları arkasında yürüyen Tokatlılar, “Tozanlı HES'lere mezar olacak”, “Dereler özgürdür özgür akacak” sloganlarını attı. Siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin de destek verdiği eylemde Hopa'da polisin attığı gaz bombası sonucu yaşamını yitiren Metin Lokumcu da anıldı. Taksim Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını okuyan Özge Erdoğan, Yeşilırmak Tozanlı Çayı üzerinde yapılmak istenen beş HES projesinin hiçbiri için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci işletilmediğine dikkat çekerek, “İnşaatların hazırlık ve başlangıç aşamalarında da hiçbir yetkili tarafından halka bilgi verilmemiş hatta saklanmaya, acele kamulaştırmalarla halk uyutulmaya çalışılmıştır” dedi.
“HES projelerinin ülkenin enerji ihtiyacına yönelik geliştirildiği söyleniyor” diyen Erdoğan “Fakat işin aslı böyle değil. Bu politikaların, yerli ve yabancı şirketlerin enerji adı altında su kaynaklarına, yer üstü ve yer altı zenginliklerine hakim olmasına hizmet ettiğini biliyoruz” dedi.
Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Doğanın katledildiği yerde yaşam olmaz, geçmiş silinir, kültürler kaybolur ve biz de böylece sahip olduğumuz değerlerden yoksun kalırız. Derelerimizi, toprağımızı, yaşamımızı savunmak meşrudur ve biz de sonuna kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Sularımızı satırmayacağız” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CIA Başkanı Türkiye'ye silah teslimatı için gelmiş

SONRAKİ HABER

Derik'te 1 polis yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...