04 Temmuz 2019 09:04
Son Güncellenme Tarihi: 04 Temmuz 2019 13:10

Hayatını kaybeden Şair küçük İskender son yolculuğuna uğurlandı

Kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden, küçük İskender için Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Şair küçük İskender son yolculuğuna uğurlandı. küçük İskender için ilk olarak  Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezinde tören düzenlendi. Törene, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Eski Kültür Bakanlarından Ercan Karakaş, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner, PEN Türkiye İkinci Başkanı Halil İbrahim Özcan, Orhan Alkaya, Hicri İzgören, C. Hakkı Zariç, Müjde Ar, Pelin Batu, Gülten Kaya, Can Bonomo, Bedri Baykam, Ahmet Ümit ve Yekta Kopan’ın aralarında olduğu çok sayıda dostu ve ailesi katıldı. küçük İskender’in naaşının üzerine Kabataş Lisesi ve Fenerbahçe atkıları konuldu. Yapılan konuşmalarda dostları küçük İskender’i anlattı, duygu dolu anlar yaşandı.

"VİCDANIN SÜREKLİLİĞİYDİ"

Törende ilk konuşmayı Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat gerçekleştirdi. Şairlerin eserleriyle ölümsüzleştiğini söyleyen Akpolat, “İyi ki girmiş hayatımıza. Çünkü eserleriyle, şiirleriyle hem ruhumuza hem de kültürel mirasımıza çok önemli katkılarda bulundu” dedi.

Sanatçı Orhan Alkaya, “Hayatını nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşadı. Genç şairler için bir kürsü yarattı. İskender biraz daha farklı bir yerden okunmalı artık. İskender vicdandı, vicdanın sürekliliğiydi.” şeklinde konuştu.

"STATÜKOYA KARŞI ÇIKMIŞ BİR ŞAİRDİ"

Müzisyen Can Bonomo, konuşmasında küçük İskender’in özelliklerine değindi. Bonomo, “İskender’i yakından tanıyan ve İskender’i sadece yazdıklarıyla bilen insanlarla dolu bir odanın içindeyiz. Bazılarımız bu kesişim kümesine dahil olacak kadar şanslılar. İskender çok özel bir insandı ve şairdi. Böyle bir günde arkasından methiyeler okunmasını istemeyecek kadar mütevazıydı. İskender statükoya her daim karşı çıkmış bir şairdi. İskender’i yaşatmak istiyorsak şiiri yaşatmalıyız” ifadelerini kullandı.

"DAİMA YAŞATACAĞIZ"

küçük İskender’in hep genç kalacağını dile getiren Ressam Bedri Baykam, “Edebiyatta onu düşündüğümüzde aklımıza uzun bir çizgi geliyor. Onun şiirinin evrensel boyutu daha güzel tecrübelerle bütün dünya keşfetmeye devam edecek. Evrensel bir iz bıraktığına inanıyorum. En verimli zamanında kader onu elimizden aldı. küçük İskender sonsuza dek genç kalacak. Kendisini hiçbir zaman unutmayacağız. Daima yaşatacağız” dedi.

Törenin ardından küçük İskender, Ortaköy Mecidiye Camiinde öğle vakti kılınan cenaze namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mimarlar Odası ODTÜ’deki "ruhsatsız" yurt inşaatına karşı suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Mahmud Abbas: Bahreyn Çalıştayı boykot nedeniyle başarısız oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa