03 Temmuz 2019 21:41
Son Güncellenme Tarihi: 04 Temmuz 2019 08:02

Trump, İran'ı bir kez daha tehdit etti

Trump, uranyum stok sınırını aşan İran'ı "Yaptığın tehditler konusunda dikkatli ol İran; o tehditler daha önce kimseye olmadığı kadar dönüp yine sana zarar verebilir" sözleriyle tehdit etti.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, zenginleştirilmiş uranyum stok limitini aşacağını açıklayan İran'a, "Yaptığın tehditler konusunda dikkatli ol İran; o tehditler daha önce kimseye olmadığı kadar dönüp yine sana zarar verebilir" sözleriyle yüklendi.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "İran yeni bir uyarı yayımladı. Ruhani, eğer yeni bir nükleer anlaşma yoksa zenginleştirilmiş uranyum miktarını istedikleri miktarda artıracaklarını söylüyor. Yaptığın tehditler konusunda dikkatli ol İran; o tehditler daha önce kimseye olmadığı kadar dönüp yine sana zarar verebilir" ifadelerini kullandı.

İran yönetimi, hafta başında, zenginleştirilmiş uranyum limitini nükleer anlaşmada belirtilen 300 kilogram stok limitinin üzerine çıkardığını duyurmuştu. İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars'ın haberinde, Tahran yönetiminin yüzde 3,67 zenginleştirilmiş uranyum seviyesini nükleer anlaşmada belirlenen 300 kilogram stok limitinin üzerine çıkardığı kaydedilmişti.

Trump, bu açıklama üzerine İran'a, "Ateşle oynuyorlar" ifadesiyle tepki göstermiş, Beyaz Saray ile ABD Dışişleri Bakanlığı da ayrı ayrı açıklamalarla İran'ın kararını kınamıştı.

TRUMP TANKLARI SOKAĞA İNDİRİYOR: KORKMAYIN

ABD Başkanı Donald Trump’ın 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarında bir ilk olarak tankları askeri törenle sokağa indirme kararı tartışılıyor. Amerikan ordusu başkent Washington DC’de yaşayanlara, ‘sokakta tank görürseniz panik yapmayın’ uyarısında bulundu. Albay Sunset Belinsky, “Vatandaşlar bu araçların mahallelerinden geçtiğini görecek ama panik olmamalılar” dedi.

ZIRHLI ARAÇ, TANK VE ASKERİ JET…

Trump’ın kararıyla, bugün yapılacak 4 Temmuz kutlamalarında iki zırhlı araç ve iki M1A1 Abrams tankı Amerikan başkentinin sokaklarına inecek. Aynı zamanda askeri bir jet de Washington semalarında uçuş yapacak.

Trump’ın ‘Amerika’ya selam’ adını verdiği ve Twitter’dan “Hayatınızın gösterisi olacak” diye sözünü ettiği etkinlik için yaklaşık 2,5 milyon dolar harcanması bekleniyor.

Demokratlar ise Trump’ı, bağımsızlık gününü 2020 seçim kampanyasına alet ederek siyasileştirmekle ve militarize etmekle suçluyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu: Taksim'i herkesin zevk alacağı bir alana dönüştüreceğiz

SONRAKİ HABER

IMF Pakistan'a 6 milyar dolarlık kredi paketi verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...