İşten atılan ve 360 gündür direnen Aydın Belediyesi işçilerinden CHP'ye çağrı

CHP'li Aydın Belediyesinden Sosyal-İş sendikasına üye oldukarı için atılan işçiler, direnişlerinin 360'ıncı gününde CHP'ye seslendi: Ya olduğunuz gibi görünün ya da göründüğüz gibi olun!

03 Temmuz 2019 11:17
Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul 

CHP’li Aydın Belediyesinde DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan işçilerin direnişi 360. gününde devam ediyor. Sosyal medya üzerinden video paylaşan işçiler CHP’ye seslenerek, “İşçi ve emek dostu olduğunu söyleyenler, ya göründüğünüz gibi olun ya da olduğunuz gibi görünün. Boş laflara artık işçi sınıfının karnı tok. Hak, hukuk ve adaletten yanaysanız, bizim haklı olduğumuz hukuk çerçevesinde de kanıtlanmıştır, gereğinin yapılmasını istiyoruz, sesimize kulak verin” dedi.

"YA GÖRÜNDÜĞÜNÜZ GİBİ OLUN YA DA OLDUĞUNUZ GİBİ GÖRÜNÜN"

360 gündür direnişte olan Aydın Belediyesi işçilerinden Yunus Cengiz, “Bizler Anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkımızı kullandığımız için işimizden edildik” diyerek şunları söyledi: İşimizi geri alıncaya kadar devam edeceğiz. Biz işimizi geri alacağız. Tek istediğimiz, işçinin yanında olduğunu söyleyenler, işçi ve emek dostu olduğunu söyleyenler, ya göründüğünüz gibi olun ya da olduğunuz gibi görünün! Boş laflara artık işçi sınıfının karnı tok. Yalanlarla, boş vaatlerle artık bu iş yürümez. Lütfen artık gerçekten işçi sınıfı için, halk için bir şeyler yapın yoksa bu iş yürümeyecek.

"SESİMİZE KULAK VERİN"

“Tek istediğimiz şey çocuklarımızın daha iyi şartlarda geçimini sağlayabilmek, okullarına gidebilmelerini sağlayabilmek” diyen Okan Aslan da şöyle konuştu: Sendikaya üye olduk, ertesi gün işten çıkarıldık. Yerel mahkemeye verdik, işe iadelerimiz ve haklarımız yerel mahkeme tarafından tanındı. Resmi olarak haklı olduğumuz tescillendi ve bu karara saygı duyacağını söyleyen belediye başkanı saygı duymayarak, işe iademizi kabul etmeyerek, itiraz ederek bu süreci uzatmaya gitti. Şu an İzmir Bölge Mahkemesinde kararın kesinleşmesini bekliyoruz. Bugün 360’ıncı gündeyiz. Bizim buradaki mücadelemiz işimiz geri verilene kadar devam edecek, bunun bilinmesini istiyoruz. Eğer bu süreç daha da uzayacaksa şayet, ‘hak, hukuk, adalet’ söyleminde bulunan siyasetçilere sesleniyoruz: Hak, hukuk ve adaletten yanaysanız bizim haklı olduğumuz hukuk çerçevesinde de kanıtlanmıştır. Gereğin yapılmasını hem rica ediyoruz, hem de arz ediyoruz işçileriniz olarak. Lütfen bizim bu sesimize kulak verin. Buradaki direnişimizi farklı bir şehre taşımak istemiyoruz. Önümüzdeki pazartesi günü 365 günü tamamlayacağız, lütfen buradaki sesimize kulak verin, 360 gündür ne duyuyorsunuz ne görüyorsunuz. Artık yeter diyoruz. Buradaki mücadelemiz artık bir cenazeye dönüştü. Bu cenazenin yerden kaldırılmasını istiyoruz.

Türkiye’de kendileri gibi sendikalaştıkları için işten atılan işçilere seslenen Aslan, “İşçi kardeşlerimize selam gönderiyoruz. Direne direne kazanacağız” diye konuştu.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Sibel Hürtaş ve Hayri Demir'in duruşması aralık ayına ertelendi

SONRAKİ HABER

Ekrem İmamoğlu: Demirtaş tutuklu ama niçin tutuklu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...