02 Temmuz 2019 16:44

Rusya'da askeri denizaltıda yangın: 14 ölü

Rusya'da askeri bir denizaltıda yangın çıkması sonucu 14 denizci yaşamını yitirdi. Olay sonrası radyasyon sızıntısı iddiaları ortaya atılırken Norveç, ölçümlerin normal olduğunu duyurdu.

Fotoğraf: Pixabay (Temsili görsel)

Paylaş

Rusya Donanması adına okyanus tabanında inceleme yapmakla görevlendirilen bir denizaltıda ülke karasuları içerisindeyken çıkan yangında 14 denizcinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yangının denizaltının biyometrik ölçüm yaptığı esnada çıktığı kaydedildi. Yangının mürettebat tarafından söndürüldüğü kaydedilen açıklamada, 14 denizcinin zehirli gaz salınımından dolayı hayatlarını kaybettiği bilgisi verildi.

Yangının nedeni henüz bilinmezken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından konuyla ilgili soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu denizaltının şu anda, Barents Denizine kıyısı olan Severomorsk liman kentinde bulunduğu paylaşıldı.

Sputnik'in aktardığına göre, denizaltının mürettebatı, "bilimsel araştırmalar" kapsamında okyanus tabanını incelemekle görevlendirilmişti.

"NÜKLEER DENİZALTI" İDDİASI

Rus medya kuruluşu RBC ise askeri bir kaynağa dayanarak, yangın çıkan aracın nükleer bir denizaltı olduğunu duyurdu. Ancak bu iddia doğrulanmadı.

NORVEÇ: RADYASYON SIZINTISI YOK

Olayın ardından Norveç’ten "radyasyon sızıntısı yok" açıklaması geldi. Norveçli yetkililer, “Kontrolleri yaptık ve bölgede fazla yüksek radyasyon seviyeleri ölçülmüyor” açıklaması yaptı. Norveç Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Ajansı, Rus yetkililerin kendilerine denizaltıda bir gaz patlaması yaşandığı bilgisi verdiğini de duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Barış Pehlivan, Fetullah Gülen'e "hakareti" siteden kaldırmadığı için ceza aldı

SONRAKİ HABER

İZENERJİ ile Genel-İş arasındaki TİS sürecinde arabulucu süreci sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...