15 Ekim 2012 10:27

Antalya Operası sahnesinde yeni eser: ‘La Traviata’

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi Giuseppe Verdi’nin bestelediği Francesco Maria Piave’nin librettosunu yazdığı opera eseri La Traviata’yı sahnesine taşıyor. Alexandre Dumas’ın 1848 yılında yazdığı “Kamelyalı Kadın” romanını temel alan ve Paris çevresinde geçen eser; aynı zamanda ANTDOB’un bu seneki ilk prömiyer eseri..

Antalya Operası sahnesinde yeni eser: ‘La Traviata’
Paylaş

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi Giuseppe Verdi’nin bestelediği Francesco Maria Piave’nin librettosunu yazdığı opera eseri La Traviata’yı sahnesine taşıyor. Alexandre Dumas’ın 1848 yılında yazdığı “Kamelyalı Kadın” romanını temel alan ve Paris çevresinde geçen eser; aynı zamanda ANTDOB’un bu seneki ilk prömiyer eseri... Rejisör Recep Ayyılmaz’ın sahneye koyduğu eserde orkestrayı ise İtalyan Şef Gaetano Soliman yönetecek. Dünya opera repertuvarının en popüler eserlerin arasında yer alan La Travita’nın prömiyeri bugün saat 20.00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
İtalyanca “Yoldan çıkmış kadın” anlamına gelen “La Traviata”;  Violetta ve Alfredo arasındaki sonu olmayan aşkı konu alıyor. Eserde orkestra şef yardımcısı Ömer Yöntem, koro şefi ise Caner Ruhselman… Antalya Operası’nda 2 perde olarak sahnelenecek eserde  koreografi Kürşat Kılıç, dekor ve kostüm Çağda Çitkaya, ışık ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.

ALFREDO VE VİOLETTA’NIN AŞKI

Güçlü sanatçı kadrosu ile sahnelenecek eserde “Alfredo” karakterini Göksay Yaran ve Oben Bostancı, “Violetta” karakterini ise Nurdan Aydın ve Sema Çavuşoğlu Yaran dönüşümlü olarak canlandıracak. Serhat Konukman ve Tamer Peker “Germont”, Arzu Aydoğdumu ve Heyecan G. Ceylan Yakan “Annina”, Özhan Gümüş ve Farih Şanal “Gastone”, Serap Çiftçi  ve Ebru Kaptan “Flora”, Şafak Güç ve Engin Suna “Dottore”, Aladdin Ataseven ve Mukhtar Malikov “Marchese”, Tükel Acar “Barone”, Metin Yakar “Servo”, Zafer İşgören “Giuseppe” ve Yalçın Ünsal “Komisyoner” karakteriyle sahne alacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Genç Yönetmenler Aranıyor!

SONRAKİ HABER

Çocukları için ‘nükleere hayır’ dediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...