03 Temmuz 2019 09:53
Son Güncellenme Tarihi: 03 Temmuz 2019 09:55

AKP, İmamoğlu'na randevu vermedi ancak AKP'li belediye başkanları randevu istedi

Siyasi partilerin İstanbul il başkanlıklarını ziyaret programı hazırlayan Ekrem İmamoğlu, AKP’nin randevu vermediğini açıkladı. Ancak AKP'li belediye başkanları İmamoğlu'ndan randevu istedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Siyasi partilerin İstanbul il başkanlıklarını ziyaret programı hazırlayan Ekrem İmamoğlu, AKP’nin randevu vermediğini ve henüz dönüş yapmadığını açıkladı. Ancak AKP’li belediye başkanların kendisini ziyaret etmek istediğini açıklayan İmamoğlu, Pazartesi için randevu verdiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevi devraldıktan sonra siyasi partilerin il başkanlığına ziyaretler düzenliyor.

AKP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI, İMAMOĞLU’NA RANDEVU VERMEDİ

2 Haziran günü İmamoğlu, ziyaretlerinden ilkini Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığına yaptı. Şişhane'deki CHP İl Başkanlığı binasına gelen İmamoğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından karşılandı. Ziyarette gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, “MHP'den henüz dönüş almadık. AK Parti bize randevu vermedi ama girişimlere devam edeceğiz. Biz yazı ile talep ettik. Daha sonra telefonla talep ettik ama randevu vermeyeceklerini ifade ettiler. Bu bir reddediş mi değil mi, zaman içerisinde göreceğiz” dedi.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da randevu talep edeceğini açıkladı. İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanını makama davet etmedim. Aksine ben randevu talebinde bulunacağım" ifadelerini kullandı. 

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN İMAMOĞLU'NA ZİYARET TALEBİ

İmamoğlu 3 Haziran’da da Saadet Partisi, İYİ Parti ve HDP'yi ziyaret etti.

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Sevim'in İstanbul dışında olması nedeniyle İmamoğlu'nu İl Başkan Yardımcısı Bülent Kaya karşıladı. Parti yöneticileriyle bir süre başbaşa görüşen İmamoğlu ardından Kaya ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu ardından İYİ Parti İstanbul il Başkanlığını ziyaret etti. İl başkanı Buğra Kavuncu tarafından karşılanan İmamoğlu, Kavuncu ile bir süre baş başa görüştü. İmamoğlu daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, “MHP ve AK Parti'den ziyaret talebinize ilişkin bir geri dönüş oldu mu?" sorusuna “MHP'den henüz geri bir dönüş almadık. Bekliyoruz. Yani il başkanının şehir dışında olduğuna dair bir bilgi iletildi. Henüz bir geri dönüş almadık. AK Parti'den dün öğleden sonra akşama doğru sadece bütün belediye başkanları ile ziyaretimize gelmek istediklerini noktasında bir geri dönüş iletildi. Pazartesi bir randevu verdik. Tabi bizim talebimiz başka bir talep. Onunla bağlantılı olduğunu söylemiyorum, düşünmüyorum da. Böyle bir gelişme olduğunu sizlerle paylaşmış olayım. Ama dilerim ve isterim ki AK Parti siyasi parti olarak il merkezinde bizimle buluşmayı aynı zamanda siyasetin dilinin tavrının değişmesine dönük olan toplumun talebine dönük karşılığı olarak cevap vermiş olurlar. Bunu bekliyoruz. Ben beklemiyorum. Bence 16 milyon İstanbullu bekliyor. Bu tavrı her siyasi partiden bekliyorum. Bu bir normalleşmedir, uzlaşmadır. Her zaman el sıkmanın göstergesidir" yanıtını verdi.

İMAMOĞLU: DEMİRTAŞ TUTUKLU AMA NİÇİN TUTUKLU?

İmamoğlu’nun son durağı ise HDP İstanbul il binası oldu. HDP İl merkezinde, HDP İl Eş Başkanları Esengül Demir ile Cengiz Çiçek ve il yönetimi ile görüşen İmamoğlu, ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

İmamoğlu Selahattin Demirtaş için "Tutuklu ama niçin tutuklu? Bunu herkes gibi ben de anlamak istiyorum" dedi. 

"ODALARA DA UĞRASANIZ"

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Çevresel Etki Değerlendirme Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı da sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu’na seslendi. Yapıcı “Odalara da bir uğrasanız. Yıllardır ülkemizin kentlerimizin kırlarımızın insanımızın sorunlarını dert edinmiş meslek odalarımız iktidar tarafından düşman ilan edilmiş durumda” paylaşımında bulundu.  

ÖNCEKİ HABER

Avukatlar İmralı’ya gitmek için yeniden başvuru yaptı

SONRAKİ HABER

Temelli: Cumhurbaşkanlığı sistemi rehabilite edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...