01 Temmuz 2019 12:41

Hong Kong’da protestolar devam ediyor

Hong Kong'ta tartışmalı iade yasa tasarısı protestoları devam ediyor. Göstericiler meclis binasına girdi.

Hong Kong’da tartışmalı iade yasa tasarısı protestoları sürüyor

Fotoğraf: Jerome Favre / EPA / AA

Paylaş

Hong Kong’da tartışmalı iade yasa tasarısını protesto etmek için sokaklara çıkan göstericiler, protestolarını Hong Kong’un Çin’e katılımının 22. yıl dönümü törenlerinde de sürdürdü.

Parlamentoda zanlıların Çin’e iadesini kolaylaştıran yasal düzenlemenin askıya alınması kararını yeterli bulmayan ve tasarının tamamen iptali için gösterilerine devam eden protestocular, Hong Kong’un “özel yönetim bölgesi” olarak Çin’e katılışının 22. yıl dönümü törenlerinin yapılacağı alana doğru yürüyüşe geçti.

Barikatlarla kapatılan tören alanına girmeye çalışan göstericilere polis göz yaşartıcı spreyle saldırırken, göstericiler polise yumurta ve portakal fırlattı. Buna karşın Hong Konglu siyasetçi ve yöneticiler, Çin Devleti temsilcileri ve özel konukların katıldığı ve yüksek güvenlik önlemleri altında gerçekleşen tören, tören alanı yerine kongre merkezine alındı. Öte yandan, tören salonunda Lam’ı protesto eden ve onun istifasını isteyen Meclis Üyesi Helena Wong, polis tarafından dışarı çıkarıldı. Yerel kaynaklar göstericilerin meclis binasına girdiğini duyurdu. (DIŞ HABELER)

ÖNCEKİ HABER

İran uranyum stok sınırını aştı

SONRAKİ HABER

Elazığ’da işten atılan yemekhane işçileri: Bizimle kimse ilgilenmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...