01 Temmuz 2019 07:26

Sudan'daki eylemlere dönük saldırılarda 7 kişi yaşamını yitirdi

Sudan Sağlık Bakanlığı, askeri geçiş konseyinin saldırılarında 7 kişinin öldüğünü, 181 kişinin yaralandığını duyurdu.

Arşiv | Fotoğraf: AA

Paylaş

Sudan Sağlık Bakanlığı, Askeri Geçiş Konseyinin (AGK) yönetimi sivillere devretmesi talebiyle düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin saldırısı sonucu 7 kişinin öldüğünü, 27'si açılan ateş sonucu olmak üzere 181 kişinin yaralandığını açıkladı.

Sudan haber Ajansı SUNA'ya göre Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Süleyman Abdulcebbar, gösterilere müdahale sırasında 7 Sudanlının öldüğünü, 181'inin yaralandığını belirtti. 

Abdulcebbar, yaralananlar arasında 10 askerin olduğunu, 27 kişinin açılan ateş sonucu diğerlerinin ise izdiham ve başka sebeplerden ötürü yaralandığını kaydetti.

Muhalif Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi ise yaptığı açıklamada, gösterilerin yaşandığı kentlerde yaralananların sayısının 100'e ulaştığını açıkladı. Açıklamada, güvenlik güçlerinin gösterileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullandığı ifade edildi. 

Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi daha önceki açıklamasında gösterilerde 1'i Atbera, 4'ü Umdurman kentinde olmak üzere şu ana kadar 5 göstericinin güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını duyurmuştu. (AA)

(Fotoğraf: Arşiv)

ÖNCEKİ HABER

ÇAYKUR ikinci sürgün için yaş çay alım kotasını 400 kilograma düşürdü

SONRAKİ HABER

HDP’li Zeynel Özen: Katılımcı, demokratik bir anayasaya ihtiyaç var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa