01 Temmuz 2019 04:56

YİK Üyesi Bülent Arınç 18 bin TL'lik maaşını eleştirenler için 'edepsizler' dedi

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine getirilen Bülent Arınç, maaşlarının 13 bin TL'den 18 bin TL'ye çıkarılmasını eleştirenler için 'edepsizler' dedi.

Fotoğraf: Elman Omiç/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğine getirilen Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ile Yıldırım Akbulut'un Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptıkları toplantıda maaşlarının 13 bin liradan 18 bin liraya çıkarılması kamuoyunda tepki çekmişti.

TBMM Başkanlığı'nın, devlete hizmet etmiş kişilerin bilgi ve birikimlerinden istifade edebilmek için oluşturulan YİK üyeleri için Beştepe'de birer oda ve sekreter tahsis ettiği, şu ana kadar sadece Arınç'a verilen odanın hazırlandığı, diğer üyelerin odasının ise düzenlendiği belirtilmişti.

YİK Üyesi Bülent Arınç, Haber Türk'te yayınlanan programda, alacağı maaşa dair eleştirilerin gündeme gelmesi üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Benim ne alacağımı ben düşünmüyorum ki nitekim bazı edepsizler bunun üzerine yorum yapsınlar. Milletvekili ne kadar alıyor, emeklisi ne kadar maaş alıyor seni ne ilgilendiriyor kardeşim?"

Sunucu Kübra Par’ın “AK Parti’nin kurucu kadrolarından çeşitli isimlerin AK Parti’ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir miktar mesafe koyduğunu görüyoruz. Bülent Arınç neden bu mesafeyi açmak yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında durmayı tercih etti?​” sorusunu ise Arınç şöyle yanıtladı:

"Ben hükümet içindeyken zaman zaman çok yüksek sesle, Başbakanlarımıza karşı, kimse o zaman Başbakan, eleştiri hakkımı kullandım. Bazen kendime yöneltilmiş eleştirileri meşru müdafaa içerisinde cevaplandırdım. Bazen de kamuoyunun üzerinde önemli gördüğü konular hakkında kendi görüşlerimi ifade ettim. Bu benim hem insani bir görevimdir hem İslami bir görevimdir. Çünkü benim İslam anlayışımda eleştirinin çok önemli bir yeri var, payı var. Biz bunları bilerek bu davaya girdik."

Sözlerinin devamında Erbakan'ı da yanında eleştirdiğini belirten Arınç, bir başkasının yanında da bu hakkını kullanmasından kimsenin gocunmamasını istedi. Bakanlıkta ve MYK'da da doğru bildiklerini söylediğini savunan Arınç, sonunda alınan kararları kendi düşüncesinin dışında da olsa uyguladığını ifde etti. Arınç sözlerine şöyle devam etti:

"Çünkü bana düşen görev doğru bildiğimi söylemektir. Bunun içerisine bazı yapılan yanlışların eleştirisi de girer, bazen de öneriler de girer. Ama buralardan bu eleştirileri farklı anlamda istifade etmeye çalışan, başbakanlarımızla aramıza mesafe koymaya çalışanlar oldu. Bunların oyununa birileri düştü. Ben artık bu şekilde siyaset yapmanın güçlüğünü de görünce, zaten çok önceden 3 dönem şartına uyacağımı da ifade ettim ve 7 Haziran'da Allah'a ısmarladık dedim. Devam etmek niyetinde olsaydım bana anlayış göstereceklerini biliyorum. Ben onlar için kıymetli insanım, onlar da benim iiçin kıymetli insanlar. Şimdi burada bu eleştiriler, şunlar bunlar, en son 15 Temmuz bu hain darbe girişimi neticesinde yeniden bir muhasebe yapmamı gerektirdi." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li adaya mazbata verilmeyen Bağlar'da AKP'li başkan yardımcısına 160 TL maaş

SONRAKİ HABER

Prof. Gölbaşı: Astroloji bilim değildir, Zodyak kuşağında 13 takımyıldızı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...