15 Ekim 2012 10:21

Kırteke’ye sürgün protesto edildi

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB) , İstanbul Odası (İTO) ve Adli Tıp Uzmanları Derneği, Adli Tıp Uzmanı Dr. Elif Kırteke’nin Kastamonu’ya sürgün edilmesini protesto etti. Meslektaşlarının sürgün kararının geri çekilmesini isteyen hekimler, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce’nin de görevden alınmasını talep e

Kırteke’ye sürgün protesto edildi
Paylaş

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB) , İstanbul Odası (İTO) ve Adli Tıp Uzmanları Derneği, Adli Tıp Uzmanı Dr. Elif Kırteke’nin Kastamonu’ya sürgün edilmesini protesto etti. Meslektaşlarının sürgün kararının geri çekilmesini isteyen hekimler, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce’nin de görevden alınmasını talep etti.

Yenibosna Adli Tıp Kurumu önünde bir araya gelen örgütler adına konuşan İTO Yönetim Kurulu üyesi Dr. Fethi Bozçalı, Dr. Kırteke’nin uzun yıllar Adli Tıp Uzmanı olarak çalıştığını belirterek, meslektaşlarının 25 yıllık emeğinin karşılığı olarak sürgün edilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Bozçalı, “Meslektaşımızın sürgünü ister istemez akla ‘fişleme’yi getiriyor. Adli Tıp Kurumunda iktidara yakın kadrolaşma kamuoyunda bir sır değil. Öyle ki politikalarını ve yaptırımlarını insanların fişlenmesinin antidemokratik olduğu gerçeği üzerine kuranlar bu kez kendilerinden olmayanlar için aynı yönetimi uygulamaktadırlar” dedi. Bozçalı, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce ve yardımcısının görevden alınmasını talep etti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Suruç’ta torpil protestosu

SONRAKİ HABER

Eczaneler ‘gıda işletmesi’ değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...