01 Temmuz 2019 04:23
Son Güncellenme Tarihi: 01 Temmuz 2019 06:33

KKTC Dışişleri Bakanı: Düşen cisim, Suriye füzesi

KKTC'de başkent Lefkoşa ve Girne arasındaki Taşkent köyü yakınlarına düşen bir cisim sonrası patlama sesleri duyuldu. Bölgeden alevler yükseldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) başkent Lefkoşa ve Girne arasındaki Taşkent köyü yakınlarına düşen bir cisim sonrası patlama sesleri duyuldu. Güvenlik güçlerinin kimsenin yaklaşmasına müsaade etmediği bölgeden alevler yükseldi. Patlayan cismin, Suriye'ye ait S-200 savunma füzesi olduğu ortaya çıktı. 

Herhangi bir can kaybı veya yaralı olmadığı belirtilen patlamada, itfaiyenin yangını kontrol altına aldığını bildirdi.

KKTC BAŞBAKAN YARDIMCISI VE DIŞİŞLERİ BAKANI: DÜŞEN SURİYE FÜZESİ

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Taşkent’e düşen füze ile ilgili olarak, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “İlk yaptığımız değerlendirme; bunun NATO sistemi içerisinde SA 5 modeli denilen, Rusya sistemi içerisinde S-200 olarak tanımlanan füze kalıntısı olduğudur. Önemli bir olaydır ancak panik yapmayı gerektirecek durum yok” dedi.

“SURİYE’DEN FÜZE, KAZA SONUCU ÜLKEMİZE DÜŞTÜ"

KKTC’de görevli askeri yetkililerle yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Özersay, "Suriye’ye yönelik dün akşamki yoğun saldırı karşısında ortaya çıkan bir durum. Suriye’den füze, kaza sonucu ülkemize düştü" dedi.

Ülkede panik olacak bir durumun olmadığına işaret eden Özersay, "Suriye yönetimini de gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz" dedi.

Başbakan Ersin Tatar da "Suriye’den ateşlenen füzenin kaza sonucu buraya geldiği değerlendiriliyor. Zehirli gaz söz konusu değil, halkımız müsterih olsun" dedi.

Saat 10.10’da başlayan özel gündemli Bakanlar Kurulu  toplantısına, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan katıldı.

Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı Savvas Angelidis de Taşkent’te düşen füze ile ilgili tüm birimlerin teyakkuzda olduğunu söyledi. Angelidis, Kıbrıs Rum Devlet Radyo ve Televizyonu RIK’e yaptığı kısa açıklamada, hükümetin, Birleşmiş Milletler (BM) ile istişare halinde olduğunu ifade etti.

Patlamaya neden olan cisim konusunda çeşitli senaryoların bulunduğunu söyleyen Angelidis, konu hakkında bir sonuca varıncaya kadar herkesin sabırlı olmasını da istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ mezuniyet törenine yine öğrencilerin pankartları damga vurdu

SONRAKİ HABER

HDP'li adaya mazbata verilmeyen Bağlar'da AKP'li başkan yardımcısına 160 TL maaş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...