15 Ekim 2012 10:13

Formasyon mağduru öğrencilere güvenlik şiddeti

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde verilen formasyon eğitimi için Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü’ne ayrılan 7 kişilik kontenjanı protesto etmek üzere bir araya gelen formasyon mağduru öğrenciler Eğitim Fakültesi önüne yürüyüş gerçekleştirdi.Eğitim Fakültesi ön&uum

Formasyon mağduru öğrencilere güvenlik şiddeti
Paylaş

Eğitim Fakültesi önüne gelen öğrenciler, dekanla görüşmek için içeri girmek isteyince güvenlik görevlileri öğrencileri fakülte içine almayarak müdahale etti. Müdahale sonrasında bir öğrenci başından yaralandı. 15 dakikalık oturma eylemi yapan öğrenciler tekrar dekanla görüşmek isteyince bir kez daha güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile karşılaştı. Güvenlik görevlileri tarafından gözüne yumruk atılan Mihriban Duman yaralandı.

Olaydan sonra kısa bir açıklama yapan Duman, “12 saat pastanede çalışıyorum, bu gözle nasıl çalışacağım. Darp raporu alıp şikâyetçi olacağım ancak bana vuranı sakladılar, onu içeri aldılar eminim ki beni davalarla süründürecekler” dedi.

Öğrencilerden Umut Akarca da, “Şu an formasyon eğitimi başvuruları için Eğitim Fakültesi önünde uzun kuyruklar var. Biz de yürüyüş düzenleyerek kuyrukta bekleyen arkadaşları bilgilendirmek ve iletişime geçmek istedik. Ancak Eğitim Fakültesi içine girmek istememiz üzerine güvenlik görevlileri şiddetle karşılık verdi. Daha binaya girmeden merdivenlerde müdahalede bulundular” dedi.

Formasyon başvurusu yapmak için sırada bekleyen öğrenciler güvenlik görevlilerine tepki gösterdi. Sırada bekleyen bir öğrenci güvenlik görevlilerine, “Neden bırakmıyorsunuz dekanla görüşmek hakları” diyerek olaya tepki gösterdi. Olaydan sonra çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve TOMA kampüs içine giriş yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Patronun evine yürüyüşe engel!

SONRAKİ HABER

Suruç’ta torpil protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa