15 Ekim 2012 10:09

Patronun evine yürüyüşe engel!

DEBA işçileri bir kez daha, 10 aylık ücret ve 20 yıllık kıdem tazminatları için sokağa çıktı. Denizli Açık Hava Tiyatrosunun önünde toplanan işçiler, eşleri ve çocuklarıyla birlikte DEBA patronu Esat Sivri’nin evine yürümek istedi. Yürüyüşe valilik kararı gereği izin vermeyen polis yür&u

Patronun evine yürüyüşe engel!
Paylaş
Eren Saran

DEBA işçileri bir kez daha, 10 aylık ücret ve 20 yıllık kıdem tazminatları için sokağa çıktı. Denizli Açık Hava Tiyatrosunun önünde toplanan işçiler, eşleri ve çocuklarıyla birlikte DEBA patronu Esat Sivri’nin evine yürümek istedi. Yürüyüşe valilik kararı gereği izin vermeyen polis yürüyüş yapılması halinde müdahale edileceğini duyurdu.   Valiliğin kararına tepki gösteren işçiler, “Önümüze ne kadar barikat dikilirse dikilsin Esat Sivri’nin peşini bırakmayacağız” dedi.  

Çocuklarının geleceklerini Esat Sivri’ye kurban etmeyeceklerini bildiren işçiler, “valiliğin ve polisin kimi koruduğu açıkça görülüyor. Bu süreçte kimin dost kimin düşman olduğunun ayırdına vardık” dedi.

TEKSİF örgütlenme uzmanı Ömer Atılgan  şu açıklamayı yaptı: “Bugün burada gerçek dostlarımızla birlikteyiz. Düşmanlarımız ise işçilerin maaş ve tazminatlarını ödemeyen DEBA patronu, işçilerden korkarak önümüze set çekenlerdir. Biz haklarımızı kimseye yedirmeyeceğiz. Haklarımızı alana kadar da aylardır verdiğimiz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. İşçilerin birleşmesinden korkuyorlar, biz birleştikçe Esat Sivri geceleri rahat uyuyamayacak. Her tarafta DEBA işçisini görecek.”

BAYRAMA KADAR SÜRE

Açıklamasına Esat Sivri’ye maaşların ve kıdem tazminatlarının ödenmesi için bayrama kadar süre verdiklerini belirterek devam eden Ömer Atılgan bu süre zarfında kendilerine bir cevap verilmez ise Esat Sivri’nin evinin önünden ayrılmayacaklarını söyledi.

Açıklama esnasında sık sık “İşçiler burada Sivri nerede!”,”Susma Haykır Tazminat Haktır!” sloganlarını atan işçiler haklarını alana kadar mücadele sözünü vererek dağıldı. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Performans sistemi bilimin önüne geçecek’

SONRAKİ HABER

Formasyon mağduru öğrencilere güvenlik şiddeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...