15 Ekim 2012 09:44

CHP Bakan Eker hakkında gensoru verdi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker hakkında gensoru önergesi verdi.Gensorunun gerekçesi ise, “Yanlış uygulanan gıda, tarım ve hayvancılık politikaları ile çiftçileri ve üreticileri sıkıntıya sokarak görevinin gereklerini yerine getirmediği” olarak açıklandı.ÖĞÜ

CHP Bakan Eker hakkında gensoru verdi
Paylaş

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker hakkında gensoru önergesi verdi.

Gensorunun gerekçesi ise, “Yanlış uygulanan gıda, tarım ve hayvancılık politikaları ile çiftçileri ve üreticileri sıkıntıya sokarak görevinin gereklerini yerine getirmediği” olarak açıklandı.

ÖĞÜT’TEN ELEŞTİRİ

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, gensoru önergesinin gerekçesinde, AKP Hükümeti tarafından izlenen politikalar sonucunda hayvancılık sektörünün bitme aşmasına geldiğini belirtti.

Öğüt, gerekçede, “AKP 2002 yılında iktidara geldiğinde 1lt mazot 1 TL, bir kg buğday 30 kuruş ediyordu. Yani 3,5 kg buğday satıldığında 1 lt mazot alınıyordu. Günümüzde yani 2012 yılında 1 kg buğday 60 krş, 1 lt mazot 4 TL yani 8 kg buğdaya karşılık vatandaşımız 1 lt mazot alabilmektedir” tespitine yer vererek, Bakan Eker’i eleştirdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Helikopterler evi taradı: 1 sivil öldü

SONRAKİ HABER

HDK’den Ortadoğu Konferansı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...