15 Ekim 2012 09:29

Toplu iş yasasına karşı 1 saatlik grev!

MECLİSTE ilk bölümü tartışılıp kabul edilen Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu için ‘hayal kırıklığından başka bir şey getirmiyor’  diyen Sendikal Güçbirliği Platformu (SGBP) bugün örgütlü her yerde eylemde olacak.SGBP Dönem Sözcüsü Kenan Öztürk, örgütl&

Toplu iş yasasına karşı 1 saatlik grev!
Paylaş

MECLİSTE ilk bölümü tartışılıp kabul edilen Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu için ‘hayal kırıklığından başka bir şey getirmiyor’  diyen Sendikal Güçbirliği Platformu (SGBP) bugün örgütlü her yerde eylemde olacak.

SGBP Dönem Sözcüsü Kenan Öztürk, örgütlü oldukları bütün işyerlerinde 1 saat iş durdurularak SGBP’nin hazırladığı bildirileri okuyacaklarını bildirdi.

‘Özgürlükçü bir yasa’ denilerek yıllarca oyalandıklarını şimdi ise karşılarına 12 Eylül darbe mantığı ile hazırlanmış, sendikal hakları sınırlandırma, yasaklama hedefiyle yazılmış bir yasanın çıktığına işarete eden Öztürk şunları söyledi: “Yasanın mecliste görüşüleceği 16 Ekim Salı günü saat 13.00 itibarı ile İstanbul’da Taksim Meydanında ve eş zamanlı olarak Ankara – İzmir-Bursa-Adana-Gaziantep illerinde de oturma eylemleri yapılacaktır. İşyerlerinde çalışan üyelerimiz, iş çıkışlarında yapılacak oturma eylemlerine ziyaretler düzenleyecektir. Bu eylemler gece geç saatlere kadar devam edecek daha sonra koordineli bir şekilde eylemler sone erdirilecektir. Bütün sendikaları, demokratik kitle örgütlerini dayanışmaya çağırıyoruz.”  
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Yeni sahnesinde ışığı eksik olmasın'

SONRAKİ HABER

Helikopterler evi taradı: 1 sivil öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...