15 Ekim 2012 13:56

'Yeni sahnesinde ışığı eksik olmasın'

Bir süredir yoğun bakımda olan Usta Aktör Erol Günaydın, yaşamını yitirdi.Bodrum'da nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Erol Günaydın'ın vefatını kızı Günfer Günaydın, Twitter'dan duyurdu. 1933 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğan Günaydın, tiyatroya Gala

'Yeni sahnesinde ışığı eksik olmasın'
Paylaş
Sevda Aydın

Bodrum'da nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Erol Günaydın'ın vefatını kızı Günfer Günaydın, Twitter'dan duyurdu.

1933 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğan Günaydın, tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başladı.

1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda "Papaz Kaçtı" adlı oyunla profesyonel aktörlük hayatına başlayan Günaydın, 1960'da ilk sinema filminde oynadı.

Elli yılı aşkın süredir pek çok sinema, tiyatro ve dizide ustalığını konuşturdu. (HABER MERKEZİ)


USTAYI ALKIŞLARIMIZLA UĞURLAYACAĞIZ

Erkan Can (Oyuncu): Türkiye tiyatrosunun başı sağolsun. Büyük bir ustamızdı. Bizim abimizdi. Nasıl ki Neşat Ertaş halk müziğinin son ustalarındandı işte Günaydın da Türkiye tiyatrosunun büyük ustasıydı. Çok şey var Erol Ağabey için söylenebilecek. Bize el veren ustamızdı. Ruhu şad olsun.

Haldun Dormen (yönetmen ve oyuncu): İlk oyuncumdu, bütün tiyatro hayatım onunla geçti diyebilirim ne diyeceğimi bilemiyorum çok üzgünüm...

Su Keskin (oyuncu):Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biriydi. Çok iyi bir oyuncuydu. Üç tane canım güzelim  kızı vardı. Eşinin vefatından sonra çok iyi baktılar babalarına. Bütün görevlerini yerine getirdiler. Hastaneye yatmadan bir hafta önce beraberdik. Keyfi yerindeydi. Hatta şakalaşmıştık. Vefat haberini yeni aldık. Çok şaşkınım ne diyeceğimi bilemiyorum...

Üstün Akmen (Tiyatro eleştirmenleri Birliği Başkanı): Tiyatroseverlerin profesyonel olarak ilk kez 1955 yılında Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda “Papaz Kaçtı” adlı oyununda tanıştıkları tiyatromuzun en kıdemli oyuncularından birini daha sonsuzluğa uğurlayacak olmanın derin üzüntüsü içindeyim. 60 yıla yakın bir süreçte çok sayıda tiyatro oyununun yanı sıra sinema filmlerinde, televizyon dizilerinde de rol almış ender değerlerimizdendi.
Günaydın’ın Nasreddin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, “Ayı Yogi” seslendirmesi ve canlandırdığı diğer pek çok iz bırakan karakterin yıllar sonra dahi unutulmayacağından eminim.
Ustayı alkışlarımızla uğurlayacağız.
Yeni sahnesinde ışığı eksik olmasın. 

ÖNCEKİ HABER

Artvin’de tezkere protestosu

SONRAKİ HABER

Toplu iş yasasına karşı 1 saatlik grev!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...