Suudi Arabistan'daki inşaat işçileri seslerini duymayan yetkililere sırt çevirdi

Suudi Arabistan’da ücret alacakları için grev başlatan Türkiyeli inşaat işçileri seslerini duymayan yetkilileri, sırtını dönerek protesto etti.

29 Haziran 2019 10:58
Paylaş

Suudi Arabistan’ın Tebük kentinde ücretleri ödenmediği için greve başlayan Baytur inşaat işçilerinin mücadelesi 13. gününde. Günlerdir seslerini yetkililere duyurarak taleplerinin karşılanmasını isteyen inşaat işçileri, sorunlarını duymazdan gelen yetkilileri protesto etmek için kameraya sırtlarını dönerek açıklama yaptı.

Açıklamada, “Bizleri yok sayan bakanlıklar, bizleri görmezden gelen vekiller, bizleri duymayan yetkililer; arkamdaki tabloya iyi bakın. Bizler savaş esiri değiliz. Emekçiyiz. Tüm hakkımızı alana kadar direneceğiz. Tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Haklı talebimiz bir an önce karşılansın. Bir kez daha haykırıyoruz, inşaat işçileri köle değildir” denildi.

Grevin 11. gününde inşaat işçilerinin sözcüsü Hasan Hüseyin, Türkiye Başkonsolosluğunun talebi üzerine polislerce gözaltına alınmıştı. İşçiler greve başladıklarında da Suudi Arabistan polisinin silahlı saldırısına uğramıştı. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İnşaatta kamyon devrildi: 1 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

Bursa’da gazetecilerin işten atılmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...