15 Ekim 2012 07:32

Kaypakkaya'yı anmaya devam edeceğiz

İbrahim Kaypakkaya’yı andıkları için aralarında Kaypakkaya’nın ailesi ve birçok kurum temsilcisinin de bulunduğu 131 kişiye Ankara Özel Yetkili Savcılık tarafından soruşturma açıldı. Soruşturmayı gazetemize değerlendiren Kaypakkaya’nın kardeşi Ali Ekber Kaypakkaya ve Emek Partisi Mamak İlçe Başkanı Ahmet Demirel, İbrahim

Kaypakkaya'yı anmaya devam edeceğiz
Paylaş
İbrahim Kale

‘KİMSENİN ENGELLEME HAKKI YOK’

Ali Ekber Kaypakkaya ailesinden, annesi dahil dört kişiye soruşturma açıldığını ifade etti. Kaypakkaya, “Tabii ki ailesi olarak onun mezarını ziyaret edeceğiz, anacağız” dedi. Ağabeyinin mezarını ziyaret edebilmek için, orada bulunan polis karakolundan ziyaret edenlerin kimliklerini karakola bırakılarak izin almak zorunda kaldıklarını belirten Kaypakkaya, “Bizler ailesi olarak her zaman ağabeyimin mezarını ziyaret edip, onu anacağız” dedi. Kaypakkaya, bu konuda hiç kimsenin kendilerine soruşturma açmaya hakkının olmadığını, kimsenin kendilerini engelleyemeyeceğini söyledi.

Emek Partisi Mamak İlçe Başkanı Ahmet Demirel, 10 Ekim tarihinde ifade vermeye gittiklerinde kendisine “anmaya niçin katıldınız, yasadışı sloganlar atıldı mı pankart açıldı mı?​” türünden soruların yöneltildiği söyledi. Demirel, Kaypakkaya ile aynı köyden olduklarını, bunun için her köye gidiş gelişlerinde mezarını ziyaret ettiklerini ve bundan sonra da ziyaret edeceklerini ifade ettiğini belirtti.

‘MENDERES’İ ANANLARI KİMSE SORUŞTURMUYOR’

Demirel, idam edilen eski başbakanlardan Adnan Menderes’in mezarını ziyaret edenlere herhangi bir soruşturma açmayan savcıların hiçbir şekilde suçu ispat edilmemiş ve yine devlet eliyle işkencede katledilen Kaypakkaya’nın mezarını ziyaret ettikleri için kendilerine soruşturma açılmasının doğru olmadığına dikkat çekti. Demirel, her yıl Kaypakkaya’yı anacaklarını bundan asla geri adım atmayacaklarını hiçbir kimsenin kendilerini yıldıramayacağını sözlerine ekledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ermenistan uçağı da indirildi

SONRAKİ HABER

İzmir'de makinistler iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...