28 Haziran 2019 13:16

Göçmen baba-kızın cenazeleri ülkelerine gönderildi

Meksika-ABD sınırındaki Bravo nehrinde boğulan Salvadorlu baba kız Oscar ve Valeria Martinez’in cenazeleri ülkelerine gönderildi.

Fotoğraf: EPA / Abraham Pineda-J·come/AA

Paylaş

Latin Gazeteci ve Tarihçi Yazar Eduardo Galeano, 2015 yılında aramızdan ayrılmadan önce göçmenlere yönelik Batılı ülkelerin tutumunu şu sözlerle eleştirir:
“Paradoksların paradoksu; yüzyıllar boyunca işgal edenler, işgal edilmişler iadeiziyarette bulunmak isteyince kapıyı suratlarına kapatıyorlar.”

Meksika-ABD sınırındaki Bravo nehrinde boğulan Salvadorlu baba kız Oscar ve Valeria Martinez de, daha iyi bir hayat kurabilme umuduyla, ülkelerindeki yoksulluğun faillerinden biri olan Amerika’ya göç etmek istemişler, ancak onların da “Kapılar yüzlerine kapanmıştı” Nehir kenarında birbirlerine sarılmış halde bulunan cesetleri tüm dünyada göç tartışmasını yeniden açan baba kızın cenazeleri ülkelerine gönderildi.

Öte yandan El Salvador Devlet Başkanı Nayip Bukele, Twitter hesabından açıklama yaparak, “Aile yakınlarına ekonomik anlamda her türlü maddi desteği vereceğiz” dedi.

ABD’nin Meksika sınırında, eşi ve 23 aylık kızıyla sığınma başvurusu için bekleyen Martinez, pazar günü ülkeye yasa dışı yollardan geçmeye karar vermişti. Önce kızıyla nehri geçen Martinez, onu ABD tarafında bırakıp eşi için geri dönerken suya kapıldığını gördü. Kızı için geri dönen Martinez, Valeria’ya ulaşmasına rağmen akıntıya kapılarak onunla can vermişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’nin dış borcu 453.4 milyar dolar

SONRAKİ HABER

Trabzon ve Rize'ye kuvvetli sağanak için "turuncu" uyarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...