28 Haziran 2019 12:36

4 binden fazla orman işçisinin görevine son veriliyor

Geçici orman işçilerinin sözleşmeleri 10 aydan 6 aya indirildi. Sözleşme sürelerinin kısaltılmasıyla 4 binden fazla orman işçisi işsiz kalacak.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İstanbul seçimlerinin tamamlanmasının ardından 5620 sayılı Kanun’a göre çalışan ve orman yangınlarına müdahale eden geçici orman işçilerinin sözleşmeleri 10 aydan 6 aya indirildi. Sözleşme sürelerinin kısaltılmasıyla birlikte orman yangınlarının en yoğun yaşandığı dönemde Türkiye genelinde 4 binden fazla orman işçisinin işine son verilecek.

Sözleşmelerin kısaltılması kararının mayıs ayında alındığını ancak işçilere seçimden sonra bildirildiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Orman yangınları yaz aylarında ciddi bir artış gösteriyor. Bütçe olmadığı için orman yangınlarına müdahale eden işçiler kritik bir dönemde işten çıkarılıyor. Yıllardır 9 ay 29 gün süreyle geçici işçi statüsünde görev yapan ve orman yangınlarına müdahale eden işçilerin yarısından fazlasının sözleşmesi 5 ay 29 güne çekildi ve çok kısa bir süre sonra işsiz kalacaklar. 4 bin kadar işçinin sözleşmesi ise yalnızca 2 ay uzatıldı. Dolayısıyla yangınlara müdahale edecek ekip yarı yarıya azaldı. Ciddi bir yangın çıkarsa bu yangınlara kim müdahale edecek” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle iki ayrı soru önergesi verdiğini belirten CHP Milletvekili Sertel, apansız bir şekilde açıkta kalan orman işçilerinin ve kamuoyunun cevap beklediğini söyledi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hacı Lokman Birlik'in cenazesinde fotoğrafını taşıyan baba Birlik'e dava açıldı

SONRAKİ HABER

19 kez bıçaklanan kadından ‘iyi hal’ indirimine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...