19 Temmuz 2019 05:25
Son Güncellenme Tarihi: 19 Temmuz 2019 11:36

Hakan Atilla tahliye edildi

Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, “iyi hal yasası nedeniyle” erken tahliye edildi.

Ekran görüntüsü, 'GFC Media Group' YouTube hesabının videosundan alınmıştır

Paylaş

ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla bugün tahliye edildi. Daha önce tahliye tarihi 25 Temmuz olarak açıklanan Atilla, “iyi hal yasası nedeniyle” erken tahliye edildi.

Pennsylvania eyaletindeki FCI Schuylkill Cezaevinde hapis cezasını tamamlayan Atilla’nın Türkiye’ye sınır dışı edileceği bildirildi.

Hakan Atilla’nın tahliyesinin ardından Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

Atilla’nın avukatı Halil Uzun, tahliyeden önce VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada sınır dışı işlemlerinin 2-3 gün sürebileceğini belirterek "Atilla’nın Türkiye’ye dönmesiyle temyiz davası kapanmayacak” dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016’da ABD’de tutuklanan Rıza Sarraf, yargılanmasına kısa bir süre kala 26 Ekim 2017’de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Atilla ise 27 Mart 2017 New York'ta gözaltına alınmış ve davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı.

İran yaptırımları davasında suçlu bulunarak 32 ay hapis cezası alan Hakan Atilla da suçlu bulunma kararını temyize götürmüş, ağustos ayında ise avukatları aracılığıyla masum olduğu ve beraat talebiyle temyiz gerekçelerini istinaf yani bir üst mahkemeye taşımıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ali Babacan'a yakın kaynaklar Reuters'a konuştu |"Yeni parti sonbaharda" iddiası

SONRAKİ HABER

Çiğli Kadın Platformu: Bir kadın daha eksilmeyene kadar mücadele edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...