27 Haziran 2019 12:30

HDP'li Dilan Ablay ve ailesi polis baskınıyla gözaltına alındı

Urfa Ceylanpınar Belediye Meclis Üyesi HDP'li Dilan Ablay'ın evine yapılan polis baskınında Ablay ile annesi, babası ve iki kardeşi gözaltına alındı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Urfa Ceylanpınar Belediyesinin HDP’li Meclis Üyesi Dilan Ablay'ın ailesiyle birlikte yaşadığı eve baskın yapan polisler, Ablay ile birlikte baba, anne ve 2 kardeşini gözaltına aldı. Drone kullanılan baskında iş makineleri ile evin bahçesinde kazı yapıldı.

Mezopotamya Ajansının haberine göre Urfa Ceylanpınar'da HDP’li Belediye Meclis Üyesi Dilan Ablay'ın ailesi ile birlikte yaşadığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki eve sabah saatlerinde polislerlerce baskın yapıldı. Evin etrafının ablukaya alındığı baskında aileye ait evin kapısını kıran polisler, içeride uzun süre arama yaptı.

Yapılan aramaların ardından Dilan Ablay ile birlikte Ablay'ın annesi Sevim Ablay, babası Muhlis Ablay ve kardeşleri Baran Ablay ile 18 yaşından küçük kız kardeşi gözaltına alındı. Gözaltına alınan aile üyeleri sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Baskın sırasında beraberlerinde kepçe getiren polisler, duvarını yıktıkları evin bahçesini kazarak arama yapmaya başladı. Kazılar sırasında bahçedeki ağaçların iş makineleri ile yerinden söküldüğü belirtildi.

ABLAY'IN DEDESİ DE EVİ BASILARAK DARBEDİLDİ

Dilan Ablay'ın Ceylanpınar Yenişehir Mahallesi'nde yaşayan 73 yaşındaki dedesi Zübeyir Ablay’ın da evi polislerce basıldı. Evinin kapısı kırılan yaşlı adamın polislerce darbedildiği ve götürüldüğü Ceylanpınar Devlet Hastanesinde 5 günlük “iş görmez raporu” aldığı belirtildi. Ablay'ın dedesi daha sonra serbest bırakıldı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Ekonomi, ötekileştirici dil ve YSK kararı seçim sonucunu belirledi"

SONRAKİ HABER

ABD-Meksika sınırında 4 mülteci ölümü daha yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa