Aileler 10 Ekim anıtına yapılan saygısızlığa tepki gösterdi

Ankara Garı önünde bulunan 10 Ekim Katliamı anıtına yapılan saldırıya aileler tepki gösterdi.

27 Haziran 2019 12:16
Paylaş

Ankara Garı önünde bulunan 10 Ekim Katliamı sembolik anıtına yapılan saldırıya aileler tepki gösterdi. Anıtın önünde yapılan açıklamada konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, önceki saldırılarda mobese kayıtlarına  emniyetin sonra “Görüntü yok” yanıtı vermesine tepki gösterdi. Coşgun, “Buraya saldıran zihniyet IŞİD'den farksızdır. Buna dur demeyenleri eleştirmekle kalmayıp sorumlular hakkında da suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

BELEDİYE KARARINA RAĞMEN ANIT YAPILMADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararına ve aradan geçen 44 aya rağmen bir anıt yapılmamasına tepki gösteren Coşgun, sembolik anıtın bile korunamadığını söyledi. Coşgun, “Bu sadece bizim talebimiz değil. Canlı bombayı bulan mekanizmanın bu saldırıları yapanlar için de yetkisini ve gücünü kullanması gerekir” dedi. Saldırının ardından annelerden telefon aldığını anlatan Coşgun, “İnsanlar gözyaşı döküyor. Her gözyaşının bedeli ödeninceye kadar bu mücadele bitmeyecek. Anneleri hala ağlatan, acıyı hala yükselten sorumlular ve hesap verecek” dedi.

ÜLKE BARIŞ VE DEMOKRASİYE HASRET

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'a seslenerek, bu alanın düzenlenerek hayatını kaybedenlerin anısının yaşatılacağı bir anıtın da acilen yapılması ve adım atılması gerektiğini söyledi.

HDP Ankara İl Eş Başkanı Hüseyin Gerger, Türkiye'nin barışa ve demokrasiye hasret kaldığını belirterek, “Demokrasi güçleri yan yana gelerek bu saldırıları önleyebilir” dedi.

Emek Partisi Ankara İl Başkanı Fikret Aslan da karanlık güçlere karşı hayatını kaybeden arkadaşlarının ideallerini gerçekleştirerek cevap vereceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesinde toplusözleşme süreci başladı

SONRAKİ HABER

"Ekonomi, ötekileştirici dil ve YSK kararı seçim sonucunu belirledi"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...