27 Haziran 2019 12:00

‘Kaftancıoğlu’nu yargılamak muhalefete sus demek’

Toplumsal Bellek Platformu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na destek bildirisi açıkladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Sosyal medya paylaşımlarından dolayı 17 yıla kadar hapsi istenen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na Toplumsal Bellek Platformundan destek bildirisi geldi. Platform, “Muhalefete ciddi olarak, ‘yeter, sus, otur!’ denmektedir” ifadelerini kullandı.

‘BU DAVA ADALET ARAYIŞINA KARŞI BAŞLATILMIŞTIR’

Aralarında Sabahattin Ali, Hrant Dink, Ümit Kaftancıoğlu, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu ve Musa Anter, Metin Göktepe gibi aydınların ailelerinin de kuruluşunda yer aldığı platformun bildiri metninde şu ifadelere yer verdi:

“Bizim için bu dava, ailemizin bir parçasına yapılan cezalandırma istemi değildir yalnızca. Aynı zamanda bu ülkede yakınlarımız nezdinde yıllarca mücadele ettiğimiz değerlerimiz, adalet, hak, hukuk ve eşitlik arayışına karşı başlatılmış olmasıdır. Dahası ülkenin en büyük muhalefet partisinin il başkanını deyim yerindeyse hukuk dışı ithamlarla mahkeme koridorlarına çekerek muhalefete ciddi olarak, “yeter, sus, otur!” demektir. Bunu ne derin ailemizden acı çekerek el aldığımız geçmişimize ne de bizden sonra aydınlık yarınlar görsün diye hayaller kurduğumuz çocuklarımıza yakıştırabiliriz. Sonuna kadar ailemizin baş tacının yanında olacağımızı bildiririz.”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından açılan dava yarın görülecek. Kaftancıoğlu, 17 yıl ile yargılanıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakırköy'de yapılmak istenen şehir hastanesine yargıdan iptal kararı

SONRAKİ HABER

CHP’li Seyit Torun: Belediye toplantıları yine canlı yayınlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...