18 Şubat 2011 02:27

Demirtaş: Ateşkes bozulmamalı

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, PKK’nin ilan ettiği ateşkesin bozulmasının “Siyasi sonuçlar doğuracağını, bunun bir siyasi tıkanıklığın işareti olacağını” söyledi.BDP Genel Başkanı Demirtaş ile Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Diplomasi Muhabirleri Derneğinin (DMD) düzenlediği kahv

Demirtaş: Ateşkes bozulmamalı
Paylaş

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, PKK’nin ilan ettiği ateşkesin bozulmasının “Siyasi sonuçlar doğuracağını, bunun bir siyasi tıkanıklığın işareti olacağını” söyledi.
BDP Genel Başkanı Demirtaş ile Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Diplomasi Muhabirleri Derneğinin (DMD) düzenlediği kahvaltıya katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, PKK’nin ilan ettiği ateşkesin 1 Martta sona erip ermeyeceği konusunda bilgisi sorulması üzerine, bu ateşkesin sona ermemesi için kamuoyu yaratılabileceğini, yaptıkları çalışmaların esas amacının ateşkesin bozulmaması olduğunu kaydetti.
Demirtaş, isteklerinin “Kesinlikle çatışma olmaması” olduğunu belirterek, hükümetin kamuoyunu “milliyetçiliğe hazırladığını” söyledi. Demirtaş, “Mart ayında yeni bir değerlendirme yapılacağının açıklandığını, o süreçte gelişmelerin değerlendirileceğini” kaydederek, şunları söyledi: “Ateşkes bozulursa yeni bir çatışma mı başlar, bunları bilmiyoruz. (...) Ateşkesin bozulması siyasi olarak sonuçlar doğurur. Bu siyasi bir tıkanıklığın olduğunun işaretidir.”
BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak da “Uzunca bir süredir, İmralı’da bir görüşme trafiğinin olduğunu” belirterek, “Hükümete bunu sormalı ve yanıtını istemeliyiz. Bu görüşmeler nedir, ne görüşüyorsunuz, nasıl bir çözüm programınız var? Bunu kamuoyu ile paylaşın” dedi. Kışanak, Abdullah Öcalan’ın, “Konuyla ilgili bilgi verdiğini, o yönden bir bilgi akışı olduğunu” kaydederek, “Ancak bu tarafta bir şey yok. Toplumda, niye görüşüyorsunuz diye bir refleks gösterilmediği bir ortama gelindi. Barışın sağlanması için görüşülebileceği konusunda bir ön kabul var. Hükümetin siyasi sorumluluk alarak, evet görüşüyoruz, barışı şöyle getirmek istiyoruz diye kamuoyunu bilgilendirmesi lazım” diye konuştu. Kışanak, “1 Mart meselesinin de hangi argümanlar sonucu gündeme geldiğini bilmediklerini, bu görüşmeler sonunda barışa giden yolu açmak için tek taraflı eylemsizlik kararı alındığını, ancak programın ne olduğu, tıkanıklığın ne olduğunun bilinmediğini” söyledi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye’deki gazeteciler için endişe ediyoruz’

SONRAKİ HABER

Genel seçimde bir ilk yaşanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...