Aliağalı kadınlardan direnişteki işçilere destek

Aliağalı kadınlar, Aliağa Belediyesinden çıkarılan işçilere destek ziyaretinde bulundu, hazırladıkları yemekleri getirerek işçilerle birlikte sofra kurdu.

27 Haziran 2019 10:53
Paylaş

Aliağa Belediyesinden işten çıkarılan işçilerin direnişlerinin 40.gününde Aliağalı kadınlar öğle yemeğinde işçilerle buluştu. Kendi hazırladıkları yemekleri getiren işçiler Aliağa Belediyesi işçileriyle birlikte sofra kurdu.

Aliağalı kadınlar adına konuşan Eren Saran, “Birleşmek bir araya gelmek bazen mekan ve zaman olarak uygun olmuyor ama inanıyoruz ki herkesin inancı bu mücadeleyle. Bizler ne yapabiliriz belediye işçileriyle dedik ve aşımızı, ekmeğimizi paylaşabiliriz dedik. Mücadelelerine destek verebiliriz. Bugün 40.gününe varan mücadelenizde sonuna kadar yanınızdayız. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a sizi işten çıkarması için yetki vermiş kadınlar değiliz. Bizler, bu kenti daha dooğru yönetmesi için ancak belediye başkanlarına oy kullanan kadınlarız, gençleriz. Bu mücadelede yalnız değilsiniz, hep birlikte büyüteceğiz” dedi.

İşçiler adına konuşan Doğanşah Aydın ise, “En güzel günlerden biri bugün. Her şeyden önce emeğini döken kadın arkadaşlarımız bizi çok duygulandırdı. Bu dayanışmaları için çok teşekkür ederiz, bir kadın emeği varsa o mücadele çok daha değerlidir ve elbette başarıya ulaşacacaktır. Bu mücadeleyi hep birlikte daha da büyüteceğiz” diyerek ‘direne direne kazanacağız’ sloganları attılar. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Evinin balkonunda ölü bulundu, maganda kurşunuyla öldüğü anlaşıldı

SONRAKİ HABER

Durakta bekleyen 7 yaşındaki çocuğa çarpan sürücü kaçtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa