27 Haziran 2019 10:12

Ma Music: Anadil temelli çok dilli müzik

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde sanatçıların işten çıkarıldığı kayyum döneminde kurulan Ma Music üçüncü kez mezun vermeye hazırlanıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cengiz Anıl BÖLÜKBAŞ
Diyarbakır


Ma Music, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine atanan kayyumun müzisyenleri işten çıkardığı ve anadilde sanat yapmanın olanaklarının azaldığı bir dönemde kuruldu. “Herkes İçin Müzik, Her Yerde Müzik” sloganıyla 3 Mart 2017’den bu yana faaliyet yürüten Ma Music üçüncü kez mezun vermeye hazırlanıyor.

Her çocuğa özel ve ayrı metotlarla, anadil temelli çok dilli müzik çalışmaları yapan Ma Music, eğitim kadrosunda çocuk müziğinde uzmanlaşmış isimlerin yer alıyor. Ma Music Akademisi Koordinatörü Şêrko Kanîwar verdikleri eğitim sonucunda öğrencilerin sentûr, tar, keman, kemançe, sêtêl, def, kaval, flüt ve setar gibi enstrümanları iyi çalan başarılı birer müzisyen olarak mezun olduklarını belirtti.

"EĞİTMENLİK YAPABİLECEKLER"

Mezun olan gençlerin birçoğunun Ma Music’te eğitmen ve müzisyen olarak çalışmaya başlayacaklarını ifade eden Kanîwar, “Açmayı planladığımız şubelerimizde eğitmenlik ve müzisyenlik yapabilecekler. Öte yandan müzikle ilgili istedikleri tüm alanlarda çalışabilecekler. Bu kadar müzikal donanıma sahip mezunlarla kim çalışmak istemez. Kendi enstrümanında daha da yetkinleşip Kürt müziğine hizmet etmek isteyen birçok genç yetenek var. Bizler de Ma Music olarak bu genç yetenekler için uygun eğitim ortamları yaratarak kendilerini geliştirmelerinin önünü açmaya çalışacağız. Türkiye’nin birçok ilinden Ma Music’i duyup müzik eğitimi almaya gelen gençler var. Belki kendi ailelerinin bulunduğu şehirlerde müzikle yaşamaya devam edecekler” dedi.

"ALTERNATİFSİZ DEĞİLSİNİZ"

Yarın saat 19.00’da 35 öğrencinin mezun olacağı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde yapılacak törene herkesi davet eden Kanîwar, “Eylül ayından itibaren Ma Music Akademisi 2019-2020 öğretim dönemi için başvurular almaya başlayacağız. İnsanları Kürt müziğinde, anadilinde 3 yıl boyunca eğitim almaya davet ediyoruz. Çocukların ailelerine ve genç yeteneklere ‘alternatifsiz değilsiniz’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Antmen: Mültecilere harcandığı belirtilen 240 katrilyon araştırılsın

SONRAKİ HABER

Şehir Plancıları Odası: ODTÜ, yapılan yurda sadece maliyet odaklı bakmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa