27 Haziran 2019 10:24

CHP'li Antmen: Mültecilere harcandığı belirtilen 240 katrilyon araştırılsın

Milletvekili Alpay Antmen, Suriyeli sığınmacılara harcandığı belirtilen paranın araştırılması için Meclis Başkanlığına araştırma önergesi verdi.

Fotoğragf: DHA

Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, kamuoyunda sıkça tartışılan Suriyeli sığınmacılara harcanan paranın araştırılması için TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi.

CHP Milletvekili Alpay Antmen, araştırma önergesinde hükümet yetkililerinin açıklamalarına göre, Türkiye’de bulunan Suriyeliler için kamu kaynakları tarafından şu ana kadar 40 milyar dolar harcama yapıldığının ileri sürüldüğünü belirterek "Bu rakam doğru ise; diğer göçmen, mülteci ve sığınmacılara harcanan paralar eklenince bu rakamın çok daha artacağı bir gerçekliktir" dedi.

Şeffaflık çağrısı yapan Antmen önergede şu ifadelere yer verdi: "İktidarın iddia ettiği harcamaların ve gelen fonların nasıl harcandığının ortaya çıkartılması ve şeffaf bir şekilde paylaşılması iktidarın ve devlet yetkililerinin halka hesap verme zorunda olduğu konuların başında gelmektedir. Türkiye’de bulunan Suriye uyruklu mülteci ve sığınmacılar başta olmak üzere; ülkemizde bulunan göçmen, mülteci ve sığınmacı statüsündeki insanlara ülke bütçesinden ne kadar harcandığı ve Avrupa Birliği fonları ve diğer yabancı kaynaklı fonlardan hangi parasal kaynakların geldiğinin ortaya çıkartılarak bu paranın ne şekilde kimler tarafından kullanıldığının araştırılarak şeffaf biçimde ortaya çıkarılması gerekmektedir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"İş güvencesi yok oluyor, kadınlar daha çok sömürülüyor"

SONRAKİ HABER

Ma Music: Anadil temelli çok dilli müzik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...