27 Haziran 2019 09:51
Son Güncellenme Tarihi: 27 Haziran 2019 10:01

Tunus'ta peş peşe iki intihar saldırısı

Tunus'un başkentinde ilki bir polis aracına ikincisi ise terörle mücadele birimi binasına olmak üzere peş peşe iki intihar saldırısı düzenlendi.

Fotoğraf: Nacer Talel/AA

Paylaş

Tunus'un başkentinde bir polis aracına ve terörle mücadele birimi binasına intihar saldırıları düzenlendi.

Bir polis aracına yönelik bombalı intihar saldırısı düzenlenmesinin ardından Tunus İçişleri Bakanlığı başkentteki terörle mücadele birimi binasına ikinci intihar saldırısının düzenlendiğini açıkladı

AA'da yer alan habere göre, başkentin merkezinde yer alan Habib Burgiba Caddesi ile Charles De Gaulle Caddesi'nin kesişimi üzerindeki polis otosu bombalı intihar saldırısının hedefi oldu. Olay yeri yakınındaki AA muhabiri, patlama sesi duyulduğunu aktardı.

Fransa'nın Tunus Büyükelçiliği binasına da yaklaşık 150 metre mesafede yer alan saldırının gerçekleştiği nokta "başkentin kalbi" olarak nitelendiriliyor.

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gafsa'da yer alan Orbata Dağı'ndaki televizyon yayın istasyonuna sabaha karşı 03.30 sularında silahlı saldırı düzenlendi.

Askeri birliklerin müdahalesi sonucu saldırganların dağın iç bölgelerine doğru kaçtığı kaydedilen açıklamada, emniyet güçlerinin yerinde ve askeri yayın istasyonunun güvende olduğu aktarıldı. Açıklamada, askeri birliklerin, silahlı saldırganları arama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.Söz konusu saldırıda can kaybı, yaralanma ya da hasar kaydedilmedi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Tavşantepeli kadınlar, İzmit Belediye Başkanı Hürriyet'ten kreş istedi

SONRAKİ HABER

Avcılar’da denizde erkek cesedi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...