26 Haziran 2019 12:55
Son Güncellenme Tarihi: 26 Haziran 2019 13:11

Cargill direnişi 434. gününde: Adım atılmazsa direniş İstanbul'a taşınacak

Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Cargill işçileri, talepleri kabul edilmezse direnişi İstanbul'a taşıyacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

Bursa Orhangazi'de nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretimi yapan Amerika’nın gıda devi Cargill’de Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan 14 Cargill işçisinin direnişi 434. gününde. Açılan işe iade davasının karar duruşmasının 10 Temmuz'da sonuçlanacak. İşçiler, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda direnişlerini İstanbul'da bulunan Cargill genel müdürlük önüne taşıyacaklarını ifade etti.

Aşırı sıcaklara rağmen direnişlerini sürdürdüklerini söyleyen Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, “Biz bu direnişe çıktığımızda bütün zorlukları hesab ederek çıktık. Geri dönmek gibi, vazgeçmek gibi bir niyetimizin olmadığını da bu zamana kadar herkesin görmüş gerekiyor” diye konuştu. Cargill yönetimine bir kez daha seslenen Karlıkaya şöyle konuştu: “Bizleri sendikal sebeplerden dolayı çıkarttığınıızı biliyoruz. Bu konuyla ilgili de herkes hemfikir. 10 Temmuz’da karar mahkemlerimiz var ve bizi Cargill yönetiminden istediğimiz; bunları temyize götürmeye gerek yok. Her şey açık ve belli. Bilirkişi raporlarında da sabit, duruyor. Bizim isteğimiz arkadaşlarımızın tekrar işbaşı yaptırılması ve Cargill yönetiminin Anaysal hak olan sendikaşma hakkına saygı duymasını istiyoruz. Bizim Cargill yönetiminden başka bir beklentimiz yok.”

TALEPLER KABUL EDİLMEZSE MÜCADELEYİ İSTANBUL’A TAŞIYACAĞIZ

Taleplerinin kabul edilmemesi durumunda mücadeleyi İstanbul’a taşıyacaklarını ifade eden Karlıkaya, “Biz mahkeme kararlarını aldıktan sonra ürün aldığınız firmalarla görüşüp bu yaptığınız bu sendikal gaspı herkese anlatacağız. Bizler bu işin iyilikle, güzellikle hal olması için  434 gündür bekliyoruz. Daha da bekleriz, bir sıkıntı yok. Beklememizin bir sınırının olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz.” dedi.

CARGİLL HAKKI GASP EDİLEN TÜM İŞÇİLERİN DİRENİŞİDİR

"Cargill işçilerinin mücadelesi yalnızca 14 işçinin mücadelesi değil" diyen Karlıkaya, şöyle devam etti: "Cargill direnişi ekmeğin, emeğin bu ülkede hakları gasp edilen işçilerin mücadelesidir. Biz insanlara yol göstermek için direniyoruz."

ÖNCEKİ HABER

Suriye’de çatışmada 1 asker öldü 5 asker yaralı

SONRAKİ HABER

“Tarım Bakanı çiftçiyi mağdur etmeden bir çözüm bulmalı”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...