26 Haziran 2019 11:46

Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri açıklandı

Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri 86. yılında sahiplerini buldu. Şiir dalında Eşref Yener, öykü dalında ise Batuhan Aşıktoprak ödüle değer görüldü.

Varlık Dergisi, Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri görseli

Paylaş

Varlık dergisinin yayına başladığı 1933 yılından bugüne kadar sürdürdüğü "Edebiyatımıza yeni değerler kazandırma" amacıyla verilen Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri 86. yılında sahiplerini buldu. Bu yıl şiir dalında Eşref Yener, öykü dalında ise Batuhan Aşıktoprak ödüle değer görüldü.

Zeynep Uzunbay, Sina Akyol, Abdülkadir Budak, Metin Cengiz ve Salih Bolat’tan oluşan şiir seçici kurulu yaptığı değerlendirme sonucu ödülü oy çokluğuyla Eşref Yener’in “Döndüğümde Yoktum” adlı dosyasına verirken; Anıl Cihan’ın “Daha Önce Ölmüş müydük” adlı dosyasını dikkate değer buldu.

Nursel Duruel, Feyza Hepçilingirler, Hatice Meryem, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Feridun Andaç’tan oluşan öykü seçici kurulu, ödülü oy birliğiyle Batuhan Aşıktoprak’ın “Kurdun Postu” adlı dosyasına verirken; Behiç Ata’nın “Baban Askerdi O zamanlar”, Tuna Özkurt’un “Çıngıraklı Kahkaha” adlı dosyalarını dikkate değer buldu.

Ödül alan ve dikkate değer bulunan isimlerin söyleşi, şiir ve öyküleri Varlık dergisinin temmuz 2019 sayısında yer alacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP Sözcüsü Öztrak: TÜİK ve enflasyon verisine müdahale iddiaları yalanlanmadı

SONRAKİ HABER

Tire Belediyesi işçileri: Kıdem tazminatımız için mücadele etmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa