26 Haziran 2019 11:12

İşten çıkarılan tiyatroculara Belediye İş’ten destek

Belediye-İş, Bakırköy Belediyesinde çalışan oyuncuların ve idari personelin işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Belediye-İş Sendikası, Bakırköy Belediyesi tarafından tiyatro müdürlüğünde çalışan oyuncuların ve idari personelin işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

Belediye-İş Sendikası İstanbul şubelerinin yer aldığı binada tiyatrocularla birlikte basın açıklaması yapan İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, kararın usulsüz olduğunu söyledi ve işten atılan tiyatrocuların işe geri dönüşlerinin yapılmasını talep etti.

"HİÇBİR YASAL ALT YAPISI YOK"

Bakırköy Belediyesi Tiyatro Müdürlüğünde çalışan 4’ü oyuncu 5’i idari personel olmak üzere sendika üyesi  9 işçinin hiçbir gerekçe gösterilmeden sözleşmelerinin sonlandırıldığını belirten Özdemir “İşten atılan üyelerimizle ilgili işten atmayı gerektirecek bir suçları var ise neden Toplu İş Sözleşmesinin Disiplin Kurulu maddesi işletilmemiştir. Suçları yok ise neden işten atılmışlardır. Hiçbir yasal alt yapısı olmamasına rağmen tiyatro müdürlüğü kadrosunda bulunan üyelerimize her yıl mayıs ayında giriş-çıkış yapılmaktadır. Bu durum üyelerimiz açısından baskı aracıdır. Her yıl işsizlik korkusuyla karşı karşıyadırlar yasal alt yapısı olmayan bir uygulamadan vazgeçilmelidir.” şeklinde konuştu.

"DEMOKRATİK HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ"

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’ya seslenen Özdemir “Ücretlerinden başka geliri olmayan işçilerin ücretlerinin zamanında ve düzenli ödenmesini, tiyatro müdürlüğünde işten atılan üyelerimizin işe başlatılmasını, çalışanların sosyal haklarının zamanında ödenmesini, Bakırköy halkına hizmet üreten emekçilerinin haklı taleplerine öncelik verilmesini talep ediyoruz. Haklı taleplerimizin yerine getirilmemesi durumunda yasalardan doğan demokratik haklarımızı kullanmaktan geri durmayacağımızı duyuruyoruz.” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1700 kişilik kadro için 73 bin başvuru yapıldı

SONRAKİ HABER

Abdulkadir Selvi: 4 bakan değişmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...