26 Haziran 2019 10:17

Bölge Baroları Dersim'de toplanacak

Dersim'de bu haftasonu yapılacak toplantıda KHK ile ihraçlar, güvenlik soruşturmaları, yargı reformu ve yeni bir anayasa yapımı konuşulacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Baro Başkanları toplantısı 29 -30 Haziran 2019 tarihlerinde Dersim'de yapılacak. 20 ilin baro başkanlarının ve yönetim kurulu üyelerinin katılması beklenen toplantının gündem başlıklarında ise KHK ile ihraçlar, güvenlik soruşturmaları, yargı reformu ve yeni bir anayasa yapımı tartışmaları yer alıyor.

Tunceli Barosu yönetim kurulu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada," İlimize gelen baro başkanları ve  yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Engin Eroğlu’nun ailesi ziyaret edilecektir.

Toplantı, Adıyaman Barosu, Ağrı, Batman, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars-Ardahan, Hakkâri, Muş, Mardin, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van Barosu ‘nun katılımlarıyla gerçekleştirilecektir.

Toplantıda KHK ile ihraçlar, güvenlik soruşturmaları, ülkenin kutuplaştırılmaması, yargı reformu, yeni bir Anayasa yapılması konuları ele alınıp ortaklaştırılan fikirler ve öneriler kamuoyuna ve basına açıklanacaktır" denildi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

SONRAKİ HABER

Canan Kaftancıoğlu'nun yargılandığı dava 18 Temmuz'a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...