26 Haziran 2019 08:56

Tutuklu bulunan CHP’li Eren Erdem'in bir kulağı artık duymuyor

Kulağında yüzde 30 işitme kaybıyla cezaevine giren CHP’li Eren Erdem’in bir kulağı artık duymuyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Eski Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi Eren Erdem ile Silivri Cezaevi’nde görüştü.

Erdem’in cezaevine bir kulağında yüzde 30 işitme kaybı ile girdiğini belirten Çakırözer, “O kulağı artık hiç duymuyor. Ayrıca diğer önemli sağlık sorunları nedeniyle acil tıbbi müdahaleye ihtiyacı var ancak ameliyata kelepçeli olarak götürülmeyi, iyileşme sürecini ise hastanenin bodrum katında yatağa bağlı olarak geçirmeyi istemediği için acil tıbbi müdahaleyi reddediyor” dedi.

BİRİNCİ YILI DOLUYOR

Çakırözer, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Eren Erdem, 29 Haziran’da 1 yıldır cezaevinde olmuş olacak. Hem de hakkında daha önce tahliye kararı verilmiş olmasına rağmen. Hem de dosyadaki gizli tanığın kendisi aleyhine ifadeyi zorla verdiğini açıklamasına rağmen. Bu adaletsizlik bir önce son bulmalı. Eren Erdem ve diğer gazetecilerin, yazarların, çizerlerin, akademisyenlerin, siyasilerin, avukatların, sivil toplumcuların cezaevlerinde geçirdiği her bir gün Türkiye itibar kaybediyor. Artık buna bir son verilmesi gerekiyor” dedi.

EREN ERDEM'DEN YENİ KİTAP: DEMOKRASİ MANİFESTOSU

Eren Erdem’in yeni kitabının, tutukluluğunun birinci yılında, 29 Haziran’da yayımlanacağını bildiren Çakırözer, “Kitabın adı ‘Demokrasi Manifestosu’ Erdem’in haksız yere yargılanıp, hukuksuzca cezalandırıldığı davadaki savunmasını esas alıyor. Ön sözünü de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kaleme aldı” diye konuştu. (Ankara/EVRESEL)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk istismarını anlatan kitabın iddianamesi: Hiçbir sanatsal değeri yok

SONRAKİ HABER

Şule Çet davasında "saat" detayı: Güvenlik kamerası saati 10-11 dakika ileride

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...