26 Haziran 2019 08:06

İzmir’de faytonlar kaldırıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de fayton uygulamasının son bulduğunu resmi Twitter adresinden duyurdu.

Görsel: İzmir Belediyesi

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir genelinde faytonu yasakladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinden yaptığı açıklamada, “İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu, önceki yıllarda hayata geçirilen ‘Fayton Çalışma Esas ve Usulleri Yönergesi’ni iptal ederek İzmir’de fayton dönemini kapattı” diyerek il genelinde fayton uygulamasına son verildiğini duyurdu.

TUNÇ SOYER: İZMİR'DE FAYTON DÖNEMİ KAPANDI

Belediyeye bağlı İZULAŞ bünyesindeki fayton işletmesinin de 1 Mayıs'tan itibaren kapatıldığı hatırlatılan açıklamada,  “UKOME kararı doğrultusunda; Karşıyaka, Selçuk ve Dikili'deki toplam 32 faytonun faaliyetlerine de son verildi. Hayvanlarla çekilen taşıtların kent merkezindeki bulvar ve caddelere çıkışına yasaklama getirildi” bilgisi yer aldı.  Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de açıklama geldi. Soyer, “Seçildiğimiz günden bu yana faytonların kaldırılmasıyla ilgili yasal ve teknik süreçleri hiç aralık vermeden yürüttük. Bu süreç kısa süre önce tamamlandı ve İzmir’de fayton dönemi kapandı. Hayvan haklarını gözetmek, Belediyemiz’in temel önceliklerinden biri olmaya devam edecek” dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

San Francisco'da elektronik sigara satışına yasak

SONRAKİ HABER

Bahçeli seçim sonucunu beğenmedi: İstanbul ehline emanet edilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...