26 Haziran 2019 06:26

MEB bütçesinden Türkiye Maarif Vakfına 541 milyon lira aktarılacak

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden Türkiye Maarif Vakfına 541 milyon lira kaynak aktarılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Maarif Vakfı logosu.

Paylaş

 Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden Türkiye Maarif Vakfına 541 milyon lira kaynak aktarılacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan 1203 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile vakfa genel bütçeden ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından aktarılacak kaynak tutarı belirlendi.

Söz konusu kararla, Türkiye Maarif Vakfına Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 541 milyon lira kaynak aktarılacak.

17 Haziran 2016 tarihli 6721 Sayılı Kanunla kurulan Türkiye Maarif Vakfının amaçları şu şekilde açıklanıyor:

"Yurt dışında insanlığın ortak birim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burslar vermek, okullar, eğitim kurumları ve yurtlar gibi tesisler açmak, yurt içi de dahil olmak üzere bu kurumlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, bilimsel araştırmalar ve araştırma-geliştirme çalışmaları yapmak, yayınlar yapmak ve metotlar geliştirmek, faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmek."

"FETÖ" OKULLARI DEVREDİLMİŞTİ

Türkiye Maarif Vakfının yurt dışında 33 ülkede okulu bulunuyor. Vakıf sitesinde, okulların bulunduğu ülkelerin yanı sıra 25 ülkede daha çalışma yürütüldüğü belirtiliyor.

2016'da bu vakfın Fethullah Gülen’in yurt dışında kurmuş olduğu eğitim öğretim kurumlarına karşı güçlü bir alternatif yaratmak amacıyla kurulduğu belirtiliyor. Hatta 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt içindeki ve -yürütülen temaslar sonucu- yurt dışındaki çok sayıda "FETÖ iltisaklı" okul, Türkiye Maarif Vakfına devredilmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karaduvar sahilindeki balıkçılar: Karın tokluğuna çalışıyoruz

SONRAKİ HABER

"Köle değiliz" diyen İstanbul Havalimanı işçileri 3. kez hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...