25 Haziran 2019 16:33

AKP Sözcüsünden Öcalan mektubu tepkisi: Sanki seçime dönük buradan medet umduk

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, seçim öncesi Abdullah Öcalan'a ait mektubun ortaya çıkmasıyla ilgili konuştu.

Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata/AA

Paylaş

AKP Sözcüsü Ömer Çelik,  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi ve soruları yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine dair konuşan Çelik, Ekrem İmamoğlu'yu tebrik ederek, sonucun İstanbul halkına hayırlı olmasını diledi. Çelik, “Karar başımızın üzerindedir. Her zaman söylediğimiz gibi vatandaşımızın iradesinden, milletimizin iradesinden daha büyük bir otorite yoktur bizim için siyaset yaparken” diye konuştu. Çelik, “Hiçbir vatandaşın oyu heba olmamıştır. Başından beri sürece gösterdiğimiz saygıyı sonuca da göstereceğimizi söyledik ve aynen o şekilde oldu. Gerek Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın açıklamaları, gerek Büyükşehir adayımızın açıklamaları bu çerçevede demokrasimizin gücüne vurgu yapan, vatandaşımızın iradesini saygıyla karşılayan çerçevede olmuştur” ifadelerini kullandı.

İstanbul ilçelerinde ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de büyük bir başarı yakaladıklarını aktaran Çelik, ilçelerde ve Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki başarının Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yansımamasının sonuçlarını da kapsamlı şekilde ele alacaklarını bildirdi.

“YSK SÜRECİ BAŞARIYLA YÖNETTİ”

YSK’ye da teşekkür eden Çelik, “YSK süreci başarıyla yönetmiştir” dedi. Çelik, “31 Mart’tan büyük bir başarıyla çıktık. Kimin kazandığından daha önemli olan Türkiye’de demokrasinin kazanmasıdır. Biz siyasi parti olarak Türkiye’de girdiğimiz her seçimi kendimiz kazanmak isteriz. Bu konuda büyük başarılara imza atmış bir partiyiz. Hepimizin davası Türkiye davasıdır. Türkiye’de demokrasinin kazanması bundan çok daha önemlidir. Müthiş bir siyasi katılımla bu seçimlerin gerçekleşmiş olması son derece takdire şayandır. Yurtdışında Cumhurbaşkanımıza karşı seçimlerin yenilenmesiyle ilgili kara propaganda başlatılmıştı. Türkiye düşmanları yine devreye girdiler. Maalesef birileri bunların sözlerini tercüme etti. Kara propaganda odakları sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu tavırdan cevaplarını almışlardır” diye konuştu.

İMRALI GÖRÜŞMESİ

Çelik, seçim öncesinde tartışma yaratan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mektubu ve Osman Öcalan’ın TRT Kurdi’ye çıkarılmasıyla ilgili soru üzerine şöyle konuştu: “Bahsettiğiniz kişi başvurmuş, başvurusu kabul görmüş. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla ve kendisinin bahsettiğine göre, bu tip çalışmaları olan birisi olduğu görülüyor. Bu başvuru kanunu mekanizmalar içerisinde gerçekleştirilmiş, olumlu karşılanmış ve bu görüşme gerçekleşmiştir. Daha sonra da teröristbaşı tarafından bu mesaj bu şahsa verilmiş ve bir şekilde ortaya çıkmış anladığım kadarıyla. Burada şöyle bir şey yapılıyor; sanki seçime dönük olarak biz bunu organize ettik, buradan medet umduk gibisinden. Halbuki bu haberlerin yayınladığı tarihte bile terörle ilgili tutumumuzu net bir şekilde söylüyorduk. Burada herhangi bir istismar olacak olsa hiçbir şekilde kimsenin girmemesi gereken gayri meşru bir beklentiye girecek olsak o gece daha cumhurbaşkanımızın ne dediğini hatırlayalım; Terörist başı ile diğerleri arasında kirli ilişkileri gösteren bir tablo dedi. Biz teröre karşı tutumu net olan siyasi kadroyuz. Bu görüşmeyi sanki biz buradan bir siyasi rant elde etmek istiyoruz gibi sunanlar, ne hikmetse gerek Kandil’den gerek çeşitli yerlerden kendi siyasi süreçlerine yönelik destekler gelirken sessiz kalıyorlardı. Birileri sürekli onları desteklemekten bahsediyor onlar sürekli sessiz kalıyorlar. Bu tutumu sürdürenler ‘örgüt içerisinde çatışma belirginlişmiştir’ diyen Cumhurbaşkanımızın sözleriyle ilgili siyasi ranttan bahsediyorlar.”

OSMAN ÖCALAN’IN TRT’YE ÇIKARILMASI

“Örgüt içindeki kirli ilişkiler ve benzeri konularla ilgili olarak bahsettiğiniz şahıs TRT Kürdi’nin muhabirine beyanat vermek istemiştir. Sonuç olarak ortaya ne çıkmıştır, terör örgütü içerisindeki kirli ilişkilerin nasıl olduğu ortaya çıkmıştır. Siyasi partilerle ilişkilerin, Kandille ilişkilerin nasıl olduğu ortaya çıkmıştır. TRT Kürdi, Suriye, Irak, İran tarafında geniş bir yayın ağına sahip son derece stratejik bir kanal. Burada PKK’nın istismar faaliyetleri yoğun şekilde sürüyor. Çok sayıda televizyon kanalını ortaya koyuyorlar. TRT Kürdi burada kirli ilişkilerin ortaya çıkmasına imkan veren bir yayın yapmıştır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fabrikalarda hava değişiyor, AKP’den kopuş büyüyor

SONRAKİ HABER

Tiyatrocu Nazlı Masatçı serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...