25 Haziran 2019 14:30

Kızılcaköylü kadınlardan “Neymiş Bu Jeotermal?” oyunu

Jeotermal’e direnen Kızılcaköylü kadınlar ‘Neymiş Bu Jeotermal?’ oyunu ile direnişlerini anlatacak.  

Fotoğraf: Özer Akdemir/EVRENSEL

Paylaş

Aydın Efeler Kızılcaköy de köylerine yapılmak istenen jeotermal santrale karşı uzun zamandır köy meydanına kurdukları nöbet çadırında direnişlerini sürdüren Kızılcaköylü kadınlar “Neymiş Bu Jeotermal” tiyatro oyununu sergilemeye hazırlanıyor.

Seher Çenesiz’in yazıp yönettiği Hilal Yılmaz’ın reji asistanlığını yaptığı “Neymiş Bu Jeotermal” isimli tek perdelik tiyatro oyunu 27 Haziran Perşembe saat 20.30 da merkez Aydın/Efeler Muzaffer izgü Kültür Merkezinde sahnelenecek. 

Ekmek ve Gül’e konuşan oyunu yazarı ve yönetmeni Seher Çenesiz, “Bu seneki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sonrasıydı tiyatro oynama fikri gündeme geldiğinde. Projeye başlamadan evvel kadınları tanımak istedim. Kızılcaköy direniş çadırındaki kadınların direncini, mücadelelerine olan inancını, inadını görünce ben de çok heyecanlandım. Yıllarca kadın mücadelesine gönül vermiş biri olarak hiç tiyatroya girmemiş, ya da hiç tiyatro sahnesi görmemiş kendi halinde hayatlarını sürdüren köylü kadınlarla tiyatro konuşmak, çalışma yapmak çok anlamlı bir serüven oldu benim için” diye konuştu. 

‘DOĞANIN TALANINA KARŞI BİRLİK OLMAK İÇİN...’

“Kadınlar özgürleştikce tüm dünya özgürleşecektir” diyen Çenesiz, Kızılcaköy direniş çadırındaki asıl öznebib de kadınlar olduğunu vurguladı. Çenesiz şöyle devam etti: “Ve biz kadınlar zor bir şeye aday olduk aslında. Çok yakında tiyatro oyunumuzla karşınızda olacağız, Umarım tüm Aydın halkında istediğimiz etkiyi yaratabiliriz. Kızılcaköylü kadınlar çok net bir şekilde jeotermal istemiyorlar. Biz istersek ağaçlarımız yeşerir, çiçeklerimiz açar, ama hepimiz istersek hepimiz birlikte olursak her şey güzelleşir ve değişir. Doğanın talanına karşı birlik olmak için herkesi oyunumuza bekliyoruz.” (EKMEK VE GÜL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten İzmit Belediyesi’ndeki yolsuzluklara karşı halkçı yönetim çağrısı

SONRAKİ HABER

Aliağa Belediyesinde işten atılan işçilerin ücret alacağı 3 ay sonra verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...