25 Haziran 2019 12:59

Dünya İlaç ve Kimya Konferansı başladı: İşçilerin haklarına göz dikiliyor

Dünya İlaç ve Kimya Konferansı Petrol-İş Sendikasında başladı. Konferansta iş güvenliği, sendikal faaliyetler, örgütlenme, işçilerin sorunları ele alınıyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

IndustriALL Küresel Sendika iş birliği ile düzenlenen “Dünya İlaç ve Kimya Konferansı” ve BASF Sendika Temsilcileri Global Toplantısı başladı. Üç gün sürecek ve 50 civarı ülkeden yaklaşık 200 sendika yöneticisi ve temsilcisinin katıldığı toplantılarda, iş güvenliği, sendikal faaliyetler, örgütlenme, gelişen sanayiinin istihdama etkileri, ilaç sanayisindeki işçilerin sorunları gibi konular ele alınacak.

Petrol-İş Sendikasında gerçekleştirilen konferansın açılış bölümünde konuşan Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, konferansta ilaç sektöründeki gelişmeleri ve sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri konuşacaklarını söyledi. Bütün dünyada işçi hakları konusunda geriye gidiş yaşandığını söyleyen Yaşar, “Hükümetler işçilerin kazanımlarına göz dikiyorlar. Sermayenin bütün dünyada kendisine ucuz işçi alanları yarattığını ve buralara yatırım yaptığını görüyoruz. Petrol-İş olarak biz şunu söylüyoruz: ‘Çalışırken ölmek istemiyoruz.’ Ancak her yıl alınmayan veya eksik alınan işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinden dolayı çok sayıda insanımızı kaybediyoruz. Bütün dünyada sosyal adalet ve demokrasi işçilerin kalesidir” diye konuştu.

IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan da “Dünyanın her tarafında temel ve hak ve özgürlüklerimiz konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Gerek hükümetlerden gerekse işverenlerden bu özgürlüklerin kullanılmasına yönelik baskı, direnç görüyoruz” diye konuştu. İş sağlığı ve güvenliği konusuna da değinen Özkan, ILO’nun istatistiklerine göre her yıl 2,3 milyon insanın iş kazaları ve meslek hastalıkları sebebiyle hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Lastik-İş Genel Yönetim Kurulu Üyesi Ali Öztürk ise dünya işçilerinin bugün benzer sorunlar yaşadığını belirterek, yapılacak toplantılarda sorunların çok boyutlu olarak ele alınacağını bildirdi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu malvarlığını açıkladı

SONRAKİ HABER

26 yıl sonra Dersim’deki köylerine dönmek istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...