25 Haziran 2019 12:49

Yolbulan Metal’de TİS imzalandı

İskenderun’da bulunan Yolbulan Metal’de Özçelik-İş ile sürdürülen ikinci dönem toplusözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Halil İMREK
İskenderun

Yolbulan Metal’de patronla Özçelik-İş arasındaki ikinci dönem toplusözleşme görüşmeleri bağıtlandı.

Sözleşmeyle işçi ücretlerine ilk yıl seyyanen net 390 TL artış yapıldı. Özçelik-İş bu zammın ortalama saat ücretlerine yüzde 22’ye varan zamma tekabül ettiğini savunurken, sosyal haklara ve ikramiyelere ise yüzde 30 oranında artışlar yapıldığı bildirildi.

Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, yaptığı açıklamada sözleşmenin anlaşmayla bitmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Özçelik-İş Genel merkez yöneticilerine, şubeye ve Yolbulan Metal’e teşekkür etti.

50 lira için greve gitmenin doğru olmadığını savunan Güngör, sözleşmenin anlaşma ile bitmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek işçilere şunları söyledi: “Kapalı kapılar ardında hiçbir zaman sözleşme imzalamadık. Yedi ay süren görüşmelerimizi sonuçlandırdık. Evet, metal sektöründe bir kriz var. Ama bu krizin faturasını kimse emekçiye kesmesin. Zaman zaman masada tartışmalı anlar oldu. Grev en son kararımız ama 50 lira için greve çıkılmaz. Uzlaşarak bugün sözleşmemizi imzalamış bulunuyoruz. Öncelikle şunu söyleyeyim herkesin maaşına net 390 TL zam yapıldı. İkramiye birinci yıl 40 gün hayırlı uğurlu olsun.”

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'nin ilk kadın hakemi Lale Orta: TFF kadınlara "kenarda oynayın" der gibi

SONRAKİ HABER

Salih Tekstil işçileri haklarını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...