26 Haziran 2019 00:03

Okul müdürü parayla devamsızlık silme iddiasıyla açığa alındı

Etimesgut Sezai Karakoç Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Kaya, öğrencilerin devamsızlığını silme karşılığında para aldığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılarak açığa alındı.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Burcu Yıldırım
Ankara

Ankara’da bulunan Etimesgut Sezai Karakoç Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kaya, öğretmenlerin şikayeti üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hakkında soruşturma başlatılarak açığa alındı. Eski Müdür Ayhan Kaya’nın, 2017-2018 yılı eğitim öğretim yılında 12. sınıflarına ait ders defterlerini ve yoklama fişlerini derse giren öğretmenlerin yazı ve imzalarını taklit ederek sahtecilik yaptığı iddia ediliyor. Yaşananları gazetemize anlatan Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, “Daha önce de öğretmenler odasını kapatmasıyla gündeme gelen okulda şikayetlerin ardı arkası kesilmemiştir. Öğretmenler yoğun idare baskısı altındaydı. Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerden bir sonuç alamamıştık. Şube olarak 10’a yakın maddede Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunduk” dedi.

OKUL MÜDÜRÜ OKULU ŞİRKETE ÇEVİRMİŞ

Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hızlı ve etkili bir soruşturma süreci başlattığını aktaran Şimşek, “Şimdi okuldaki birçok öğretmenden öğreniyoruz ki, okulda yaşananlar bizim şikayetlerimizi aşmış boyutta. Zaten şikayetçi olduğumuz Ayhan Kaya açığa alınmış, sonra da istifa etmek durumunda kalmıştır. Bir okul yöneticisi maddi menfaat sağlamak için öğrencilerin devamsızlıklarını siliyor, notlarla oynanıyor, öğretmenlerin yazısı ve imzasını taklit ediyor” dedi.

Eski Müdür Kaya hakkında birçok şikayetin ortaya çıktığını ancak soruşturmaların üstünün kapatıldığını ifade eden Şimşek, “Şikayetçi öğrenciler zorla baskı altına alınmıştır. Bir keresinde okulda oluşan çeteleşme faaliyetleri ve kavgalar sebebiyle jandarma okul binasına girerek müdahale etmek zorunda kalmıştı. Maalesef tüm bu yaşananlar Etimesgut yetkililerinin gözü önünde cereyan etti” dedi.

‘LİYAKATSİZLİK KANGRENİ’

Yaşanan bu olayın eğitim sistemindeki çürümüşlüğe işaret etiğini belirten Şimşek, “Yandaş olsun da ne olursa olsun tutumu, mülakat ve kayırmacılığın geldiği bu noktada en büyük zararı da öğrencilerimiz görmektedir. Liyakatsizlik kangrene dönüşmüştür. Özellikle şubemiz örgütlenme alanında bulunan Etimesgut’ta birçok Eğitim Sen’li liyakatli okul müdürü, sözde performans değerlendirmesi ile görevlerinden haksız hukuksuzca alınmıştır. Buradan bir kez daha öğretmenlerimizi örgütlü mücadeleye ve Eğitim Sen’e üye olmaya, laik, bilimsel, nitelikli eğitim mücadelesini büyütmeye ve öğretmenin itibarına sahip çıkmaya çağırıyorum” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Both the Erdoğan, parliamentary majority and the AKP provincial municipalities are now 'lame ducks'

SONRAKİ HABER

14 yaşındaki çocuk LGS sonucu yüzünden intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...