Kemal Kılıçdaroğlu: Gelin hep birlikte bu tek adam rejimini kaldıralım

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, bütün siyasi partilere çağrıda bulundu ve "Gelin tek adam rejimini kaldıralım, güçlü bir demokratik sistem kuralım" dedi.

25 Haziran 2019 09:53
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Gezi Parkı eylemleri davasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Dün yine önemli bir olayımız vardı. Gezi olayında şu veya bu şekilde kendisini gösteren, yeşile duyulan hasretini Gezi olayıyla dile getiren, İstanbul’un dönüştüğü bir beton ormanını düşünün. Ağaçların kesilmesine karşı çıktılar, hep birlikte mücadele ettiler. Yasak getirdiler. Taksim’de kimsenin burnu kanamadı. Yardımlaşmalar yapıldı, halaylar çekildi, yeryüzü sofraları kuruldu. Dünyanın en demokratik eylemlerinden biriydi ama bunu hazmedemediler. İstanbul Valisi'nin talimatıyla saldırdılar. İddianameler hazırlandı ve onların altının tamamıyla boş olduğu ortaya çıktı. Aradan bir süre geçti Osman Kavala’yı tutukladılar. Yaklaşık 600 gün yargı önüne çıkarılmadı. Ne yaptı bu insanlar?

"İSTANBUL'U HAZMEDEMEDİLER"

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin sonuçlarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, AKP ve Erdoğan’a yüklendi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: İstanbul’u hazmedemediler. Bin bir türlü iftira. 'Efendim oyları çaldılar' dediler de hırsız nerede kardeşim! Hâlâ göremedik. 'Elimizde kamera kayıtları var' da nerede bu kayıtlar? Sonunda itiraf ettiler. ‘Çaldık dedik ama o siyasi bir söylem’. Siyasetin de bir ahlakı vardır. Eleştirebilirsiniz eyvallah ama ‘çaldılar’ demek asla ve asla doğru değildir. Bu milletin vicdanı var dedik. Ve 18 gün sonra mazbatayı verdiler. Sonra 18 gün İBB başkanlığı yaptı İmamoğlu. Sonunda Ankara’da kurulan kumpas sonucunu verdi. Efendim 'Seçimi iptal ediyoruz' dediler. Biz dilekçe verdik, madem İBB seçimini iptal ediyorsun 39 ilçede seçimi iptal et, yeniden seçime gidelim, eyvallah. 'Hayır' dediler. Bazı çevreler 'mutlaka sokağa çıkın, boykot yapın' dediler. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sisi’ye mi, İmamoğlu’na mı oy verdiniz” sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bu seçimin bir anlamı daha vardı. Vatandaş Cumhurbaşkanının tarafsız olmasını istiyor, cumhurun başında olan kişi tarafsızlığını korumalı. 800 bin kişi bu mesajı verdi. Tarafsızlık konusunda referanduma hazırız. Biz bütün baskılara ve engellemelere rağmen dünyaya, 'Bu ülkenin kültüründe ve dokusunda demokrasi vardır' mesajını verdik. Kazanan sadece Ekrem İmamoğlu değil, kazanan Türkiye Cumhuriyeti’dir, cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıran milyonlardır” ifadelerini kullandı.

"TEK ADAM REJİMİ DEĞİŞMELİ"

Ekonomi üzerinden iktidara yüklenen Kılıçdaroğlu, “Havuz medyası, onlar da bu ekonomik krizden asla etkilenmiyorlar. Devletin kurumları her türlü desteği veriyor. Türkiye Cumhuriyeti aile şirketi gibi yönetilemez; ekonomide kriz var, peki faturayı kim ödeyecek?” diye sordu.

Devamında Kılıçdaroğlu, “Mutfaktaki yangını en iyi bilen çocuğuna akşam yemek yediremeyen annedir. Ak Partili kardeşlerim bunu sormayacak mı? Sorunlara doğru teşhis koymak zorundayız. Bizlerin oy verdiği, vatandaşın oy verdiği, iktidara gelip vatandaşına değil yandaşına hizmet verendir. Bunu hep birlikte düşünmeliyiz. Bunun alt yapısını da tek adam rejimi oluşturdu. Tek adam rejimi değişmeli. Buradan bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum, gelin tek adam rejimini kaldıralım, güçlü bir demokratik sistem kuralım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: Tek adam rejiminde FETÖ borsası kurulduğunu; garibanların içeride olduğunu gördük. Tek adam rejiminde TBMM’nin iş yapamaz hale getirildiğini gördük. Vatandaş kendi ülkesinde yandaş medya değil, hak, hukuk, adalet, daha güçlü bir Türkiye, tarafsız bir cumhurbaşkanı, özgür haber alabileceği medya istiyor. Vatandaş ödediği verginin nerelere harcandığını, yapılan üçüncü havalimanının ne kadara mal olduğunu öğrenmek istiyor. Vatandaş sanıyor ki sadece ben bilmiyorum. Hayır, bunları TBMM’deki hiçbir milletvekili bilmiyor. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yüzyıllarca ayakta kalan tarihi Myndos Kapısı'nı çöplüğe çevirdiler

SONRAKİ HABER

Antalya’da bir terzi işyerinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...