25 Haziran 2019 06:43

Akşener: AKP için o malum beste çalıyor, kış geliyor, yani winter is coming

Seçim sonrası partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, AKP'ye "Ya kendinizi yenileyeceksiniz ya da yenile yenile gideceksiniz" diye seslendi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul seçimi sonrası partisinin grup toplantısında milletvekillerine gündemi değerlendirdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 23 Haziran'da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimine ilişkin olarak değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "partiler arası mutabakat arayışına" davet eden Akşener, "Yandaşlarınız, borazan medyanız sizi kurtaramaz. Ya kendinizi yenileyeceksiniz ya da yenile yenile gideceksiniz" diye seslendi.

"Masallar karın doyurmuyor Sayın Erdoğan. Liyakatli bir ekibi ekonominin başına getirin, bizi dinleyin" diyen Akşener konuşmasının devamında, "Ben bunlara kulak asmam' diyorsanız, bilin ki Türk milleti çaresiz değildir. AK Parti için o malum beste çalışıyor, kış geliyor, yani Winter is coming" ifadelerini kaydetti.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Parti ayrımı yapmadan sinir uçlarıyla oynayan tavırlara rağmen milletimizin gösterdiği olgunluk her türlü takdirin üzerindedir.

Özellikle 31 Mart'ta cumhur İttifakı'na oy verip 23 Haziran'da kararını değiştiren vatandaşlarımız demiştir ki; 'Ben milletim. İrademle birini seçtiysem bunu kimse değiştiremez. Bugün Millet İttifakı'nın adayına hukuksuzca müdahale eden kişi yarın öbür gün bana da yapar.' Bu olgunluk 23 Haziran'da bir demokratik dayanışmaya dönüşmüş, milletimiz iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu bir kez daha ilan etmiştir. Bu seçimin kazananı hepimiziz ama az sayıda kaybedeni de olmadı değil. Onlar; mesela İstanbulumuza ihanet edenlerdir, şehri betona gömenler, İstanbul'dan haksız rant elde edinenlerdir, çalışmadan şehri haraca bağlayanlardır.

(Akşener'den İYİ Parti milletvekillerine) Canımızdan aziz bildiğimiz milletimizin iradesinin tekmelendiği günde dengeleri değiştiren sizler oldunuz. Demokrasimize nefes oldunuz. Bu yürüyüş sıradan bir yürüyüş değildir. Biz üzerimize  kilitlenen kapıları kırarak geldik. Mikrofonu kapattıklarında yürekten haykırarak değildik. Elektrikleri kestiklerinde salonu gözlerimizdeki ışıkla aydınlatarak geldik. Bomba var, girmeyin dedikleri meydanları doldurarak geldik. Tehdidi, yalanı yendik. Ahlaksız manşetleri yendik. Biz bu günlere küresel odakları yabancı başkentleri turlayarak değil, Anadolu'yu karış karış dolaşarak geldik. Bu cesur kadroyla gurur duymamak mümkün mü. İyi ki varsınız."

"MASKELER DÜŞTÜ"

"Seçimin ülkemizi oyalamasına izin vermeyin' dedim. Ülkemizin gerçek gündemini konuşalım, elbette yarışalım ama mutfaktaki yangına çare aramaktan geri durmayın. İllet zillet diyerek gerçeğimizi perdelemek istediler. Çiftçimizi, esnafımızı, bakkalımızı teröristlikle itham ettiler. Ama sonunda ne oldu 23 Haziran kimin eğri, kimin doğru durduğunu gözler önüne serdi. İstanbul’a mitil atacağını söyleyenler bir baktık ki mitili İmralı’ya atmışlar. Maskeler düştü. Mağdurlar mağrur oldu, bilgeler akil adam oldu. Bir belediye başkanlığı adına teröristin ayağına gittiler. Bir cumhurbaşkanı televizyonda yarım saat bir terörist başının mektubunu şerh etti. Teröristi yerli ve milli ilan ettiler. Beka beka dediler takaya binip İmralı’ya gittiler."

YOLSUZLUKLAR İÇİN YARGI YOLU AÇILMALI

"Türk milliyetçilerini ocaksız sananlar kahrolsunlar. Seçim geride kaldı. Her seçimden sonra seçmen ne mesaj verdi tartışmaları yapılır; 23 Haziran’da milletimizin mesajı öyle şifreli falan değil gayet açıktır. Milletimiz kavgayı bırakıp mutlu olmak istiyor. Tek adam rejiminin bir yıl içinde iflas ettiğini gördük. Kuvvetler ayrılığı kesin bir şekilde tesis edilmeli. Tek adam modeliyle Türkiye yönetilemiyor. Türkiye’nin acilen normalleşmeye ihtiyacı var. Terörist başıyla görüşmeler derhal sonlandırılmalı.

Sayıştay raporuyla tespit edilen bütün yolsuzluklar için yargı yolu açılmalı.

Erdoğan’ı partiler arası bir mutabakat arayışına davet ediyoruz.

Slogan atarak hamaset üzerinden sorunlarımızı çözemeyiz.

"Ya kendinizi yenileyeceksiniz ya da yenile yenile gideceksiniz"

Mevcut siyaset anlayışını sürdürürse bir daha seçim kazanamayacağını fark etmiş olmalıdır. Ülkeye verdiği hasarın hiç değilse bir kısmını tamir etmesi kendisi için de iyi olacaktır. Türk milleti çaresiz ve çözümsüz olmadığını biliyor. Ya düzelteceksiniz ya da millet sizi tasfiye edecek. Yandaşlarınız, borazan medyanız sizi kurtaramaz. Ya kendinizi yenileyeceksiniz ya da yenile yenile gideceksiniz.

17 yılda 2.3 trilyon dolar bütçe, 70 milyon dolar özelleştirme kullandınız. Yol da mı yapmayacaktınız. O kaynakları israf etmeseydiniz Türkiye bugün bu halde olur muydu? Masallar karın doyurmuyor Sayın Erdoğan. Liyakatli bir ekibi ekonominin başına getirin, bizi dinleyin."

AKP İÇİN O MALUM BESTE: WİNTER İS COMİNG

"Ben bunlara kulak asmam diyorsanız bilin ki Türk milleti çaresiz değildir. AK Parti için o malum beste çalışıyor, kış geliyor, yani Winter is coming. Aslında ben giderayak milletle helalleşmesi için atmaları gereken adam için söyledim.

Eski aktörler tasfiye oluyor. Tarihiyle, değerleriyle barışık kadrolar geliyor. Mutlu millet güçlü devlet hedefimize ulaşmak için iyi parti saflarına davet ediyorum. Bu güne kadar hangi parti olduğumuzun bir önemi yok. Türkiye iyi olsun, çok daha iyi olsun diye gelin hep beraber yürüyelim diyoruz. Bundan böyle kimse sandığı tekmelemeyi aklının ucundan bile geçiremeyecek, kimse milli iradeyi gasp edemeyecek. Çünkü biz varız, karanlığı dağıtan güneşiz, Süleymaniye’de ezanız, Biz Türkiye’yiz, biz gururla ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyebilenleriz. Biz İyi Parti’yiz, dünyaya bir kez daha demokrasi dersi veren büyük Türk milletine selam olsun. Artık biz varız, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve Türkiye iyi olacak, Allah yar ve yardımcımız olsun." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avukat Can Atalay'ın Gezi davası savunması: Suçlamalar Fethullahçı çetenin eseri

SONRAKİ HABER

Ruhani'den Trump'a "Siz müzakere peşinde değilsiniz" yanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...