14 Ekim 2012 14:04

Öğrencilerin Silivri isyanı sürüyor

Bakırköy’de bulunan, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Silivri’ye taşınıyor.Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi bünyesinde bulunan bölümün taşınmasına karşı öğrencilerin eylemleri sürüyor. Okulların kayıt döneminde eğitimin Bakırköy&rsqu

Öğrencilerin Silivri isyanı sürüyor
Paylaş
Emre Caka / Uğur Erman

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi bünyesinde bulunan bölümün taşınmasına karşı öğrencilerin eylemleri sürüyor. Okulların kayıt döneminde eğitimin Bakırköy’de görüleceği doğrultusunda bilgilendirilen öğrenciler Silivri’ye taşınacaklarını duyunca isyan etmişlerdi.

Bölümün Silivri’de eğitim vermesinin olanaksız olduğunu bilirkişi raporuyla tespit edildiğini hatırlatan öğrenciler, konuyla ilgili açılan mahkeme devam ederken rektörün “bir hafta içinde Silivri’ye taşınma” baskısı yaptığını ileri sürdüler.

Silivri’nin ulaşım açısından olanaksız olduğunu söyleyen öğrenci Gizem Çuhacı, “Fatih, İstanbul’un merkezi bir noktası. Silivri’ye ulaşım ise 3-4 saat sürüyor. Sabah 8’deki derse öğrenci nasıl yetişecek?​” diye sordu. Barınma sorununu Bakırköy’de dahi çözemediklerini, Silivri’de ise durumun tamamen kaos olduğunu söyleyen Asena Günesen de, “Silivri’de yerleşik bir hayat yok. Yazlıklar ve arsaların olduğu bir yerde nasıl oturacağız?​” dedi.

KARAR YOK BASKI VAR

Bir başka öğrenci Yasin Yıldız, İÜ Rektörlüğünün, Büyükçekmece Belediyesi ile imzaladığı tahsis protokolüne dikkat çekti. “Protokolün kapsamı Su Ürünleri Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna ait Turizm Bölümünü kapsamaktadır” diyen Yıldız, protokolde Sosyal Hizmet Bölümünün yer almıyor olmasına rağmen Rektörlüğün 9 Ekim 2012 tarihinden itibaren Bölümün Silivri’ye taşındığını ve öğrencilerin oraya gitmesini istediğini ancak bunun hukuki açıdan da olanaksız olduğunu vurguladı.

O KAPIYA GÜVENİP GELMİŞLERDİ

İÜ’nün eğitimine ve olanaklarına güvenerek Adnan Menderes Üniversitesinden yatay geçiş ile İstanbul’a gelen Ömrüm Arat, “İstanbul Üniversitesi dendiğinde o ihtişamlı kapı gelirdi aklıma şimdi ise mağduriyet geliyor” diye konuştu. Yaşananlarla hayal kırıklığına uğrayan Arat, “İstanbul Üniversitesinde en iyi eğitimi almak için geldim. Gelinen noktada ise eğitimi nasıl alacağımı dahi bilmiyorum” dedi.

‘HAYIRLI BiREY’ BEKLEMESiNLER!

Sosyal Hizmetler bölümünün sürekli insanlarla iletişim içerisinde olunmasını gerektiren bir bölüm olmasından dolayı Silivri’nin eğitime uygun olmadığını söyleyen öğrencilerden Tansu Can, “Eğitimimiz gereği çocuklarla iç içe olmalıyız Bakırköy’de bu durum çok elverişli. Silivri’de ise yerleşik bir hayat yok burada ki 180 kişiyi yollayıp orada eğitim görmemiz bekleniyor” diye konuştu. Silivri’de yalnızca teorik anlamda eğitim görecek olmalarının kendilerini geliştirmeyeceğini söyleyen Can, “İnsan ilişkileri iyi olmayan bir eğitimcinin topluma hayırlı olmasını nasıl bekliyorlar, İstanbul Üniversitesi bunun hesabını nasıl verecek?​” diye tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)


BİLİRKİŞİ: EĞİTİME UYGUN DEĞİL

Mahkeme tarafından atanan bilirkişinin hazırladığı raporunun dikkat çekici noktaları:  
* Terastaki kalebodur yalıtımı sağlıklı yapılmadığından, her yağmurda aşağıya su sızmakta ve su, yine zemin katta birikmektedir.
* Binada ki hiçbir tuvaletin çalışmaması, tesisat imalatının komple kusurlu yapıldığını akla getirmektedir. Bina, Belediye Başkanlığı binası olarak yapıldığından, üniversite eğitimi sürdürülmesine hiçbir şekilde uygun değildir.
* Binanın onarımdan geçirilmesi için yapılacak bir tadilat ise binaya yeni ve daha büyük zararlar verecek olması eğitimin güvenilir olmayan yerde yapılacak olmasını gösterir.

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da kent ve felsefe tartışıldı

SONRAKİ HABER

Konsey’den parasız eğitime ‘şartlı’ evet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa