24 Haziran 2019 17:16

KESK: Emekçiler güvencesizliğe, yoksulluğa, ihraçlara gereken cevabı verdi

KESK, 23 Haziran İstanbul seçiminde emekçilerin güvencesizliğe, taşeron çalıştırmaya, yoksulluk ve açlık sınırında yaşatılmaya, ihraçlara ve baskılara karşı sandıkta gereken cevabı verdiğini söyledi.

Logo

Paylaş

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK), 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “İstanbul’da sandığa darbe yapılarak, asgari hukuk kuralları hiçe sayılarak alınan seçim yenileme kararına halklarımızın, emekçilerin cevabı görkemli olmuştur” ifadelerine yer verildi. İstanbul yerel seçiminde kazananın umut, kaybedenin korku, ötekileştirme, düşmanlaştırma siyaseti olduğu vurgulanan açıklamada, sandıktan bir arada yaşama iradesinin baskın şekilde açığa çıktığı ifade edildi.

"BİRLİKTE MÜCADELE İLE KAZANILACAĞI GÖRÜLDÜ"

Seçimin en önemli mesajının ise korku imparatorluğuna karşı zaferin ancak birlikte mücadele ile kazanılacağı olduğu vurgulanan açıklamada, “Bir diğer mesaj; ayrımcı, cinsiyetçi ve baskıcı politikalara ciddi bir tepkinin olduğu, milliyetçi ve ötekileştirici dilin karşılık bulmadığı, Kürt sorununun çözümünün de birarada yaşama kararlılığıyla, demokrasi, barış ve diyalog ile sağlanabileceğinin bir kez daha çarpıcı şekilde açığa çıkmasıdır” denildi.

Güvencesizliğe, taşeron çalıştırmaya, yoksulluk ve açlık sınırında yaşatılmaya, ihraçlara ve baskılara karşı emekçilerin sandıkta gereken cevabı verdiği belirtilen açıklamada, “İnsanca ve onurlu bir yaşamdan yana tercihini bir kez daha güçlü şekilde vurgulamıştır. Bundan sonra da birlikte mücadeleyi esas alarak umudu büyütmeye, baskılara ve tek adam rejimine karşı durmaya, sendikal hak ve özgürlükleri savunmaya, demokratik, özgür, eşit ve laik bir ülke mücadelesi vermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını bugün alması bekleniyor

SONRAKİ HABER

Burdur'da çocuğa cinsel istismar iddiası üzerine 4 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...