24 Haziran 2019 14:23

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden "kampüs" tepkisi

İzmir'de, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanat Sanatlar Fakültesi öğrencileri, kampüslerinin Tınaztepe Yerleşkesi'ne taşınması kararını protesto etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'de, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanat Sanatlar Fakültesi öğrencileri, kampüslerinin boşaltılıp, Tınaztepe Yerleşkesi'ne taşınmasına yönelik kararı protesto etti.

Fakülte bahçesinde toplanan öğrenciler çoğu kişinin uzun süreli kira sözleşmesi imzaladığını, yeni yerin altyapısının güzel sanatlar eğitimi için yeterli olmadığını belirterek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna ile görüşmek istedi. Bunun üzerine Öztuna, öğrencilerle Özdemir Nutku Sahnesi'nde bir araya geldi.

Öğrenciler, taşınmanın ani ve plansız yapıldığını, depreme dayanıklılık testinin güvenilir olmadığını, taşınılacak binadaki altyapı yetersizliği nedeniyle eğitimin aksayacağını söyledi. Bazı akademisyenler de öğrencilerin görüşlerini paylaştı. Dekan Öztuna ise "Elimizde bir rapor var. Buranın depreme dayanıksız olduğuna kanaat getiren bu rapora uyulmaması halinde suç işlemiş oluruz. Yarın öbür gün muhtemel bir depremin neden olacağı olumsuz sonuçlara karşı önlem almak zorundayız. Taşınma işlemi geçici işlemdir, 2 sene sonra yine yerimize döneceğiz" dedi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden "kampüs" tepkisi

SONRAKİ HABER

Sakarya'da işçi servisi devrildi: 4 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...