10 Nisan 2011 11:06

‘Gaziantepli şifresizler’ sokakta!

Gaziantep’te yapılan YGS eylemine yaklaşık 2 bin lise ve dershane öğrencisi katıldı. Bir sosyal paylaşım sitesinde oluşturdukları platformla örgütlenen gençler, “YGS Kopyacılarına Sesimiz Gaziantep’ten Yükselecek” diyerek sokaklara çıktı.“Sınav kalksın hayat bize kalsın” pankartı arkasında toplanan ve

‘Gaziantepli şifresizler’ sokakta!
Paylaş

“Sınav kalksın hayat bize kalsın” pankartı arkasında toplanan ve kendilerine “Gaziantep şifresizleri” diyen gençler ilk olarak Kırkayak Parkı’ndan Eski Adliye önüne yürüdü.  “Öğrenci Burada ÖSYM nerede” sloganı atan gençler davul ve zurnalarla Eski Adliye önüne geldi. Öğrenciler, yapılan basın açıklamasının ardından ÖSYM’nin verdiği kalemleri kırarak, sınav kitapçıklarını da ateşe verdi. Eyleme öğrenci velileri ve öğretmenler de katılırken yürüyüş sırasında çevreden de büyük destek gelmesi dikkat çekti.

Basın açıklamasını ise “Gaziantep Şifresizleri” adına Ufuk Can Yeğin okudu. Yeğin, “Bizler hayatımızın büyük bir kısmını ders çalışarak ve sınavlara hazırlanarak geçiyoruz. Zamanın neredeyse tamamını ders çalışmaya harcamaktan; gezmeye, eğlenmeye, kitap okumaya yani kısaca hiçbir sosyal aktiviteye katılmaya fırsat bulamamaktayız” dedi. KPSS ve Polislik Sınavı’nda daha önce yaşanmış olan skandallar nedeniyle ÖSYM’ye güvenmek için hiçbir sebebin olmadığını aktaran Yeğin, “Sınavcı, ezberci her aşamada paralı ve bilimden uzak bu eğitim sistemi devam ettiği sürece sınavlar sadece isim değiştirecek temelde ise hiçbir şey değişmeyecektir. Bütün Türkiye’de olduğu gibi öğrenciler, öğretmenler ve veliler olarak birleşip bu rezalet sistemin bir an önce değiştirilip sınavsız, sömürüsüz, demokratik ve bilimsel bir eğitim sistemi için mücadele etmeliyiz. Gaziantep’te yaşayan ‘sınavzedeler’ olarak tek seçeneğimiz baştan aşağı kokuşmuş olan bu eğitim sisteminin bir sonucu olan şifre skandalının ardından hep birlikte ‘sınav kalksın hayat bize kalsın’ diye haykırmak ve yolsuzlukların hesabının verilmesi için tüm ülkedeki sınavzedeler ile birlikte mücadeleyi yükseltmektir” dedi. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gençler Elazığ'da da ayakta

SONRAKİ HABER

Polis dershane önüne izin vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...