24 Haziran 2019 12:22

Filistin’den ABD çalıştayına karşı boykot çağrısı

Filistinli gruplar, Bahreyn’in başkenti Manama’da ABD girişimiyle başlayacak “ekonomi çalıştayı”na karşı boykot çağrısı yapıyor.

Arşiv | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Filistinli gruplar, Bahreyn’in başkenti Manama’da ABD girişimiyle yarın başlayacak olan “ekonomi çalıştayı”na karşı boykot çağrısı yapıyor. Çalıştayda Filistin’e yapılacak ekonomik yardımların masaya yatırılması ve hangi ülkelerin bunları üstleneceği gibi konuların ele alınacağı belirtiliyor. Filistinliler çalıştayı “Filistin davasını satma karşılığında rüşvet” olarak nitelendiriyor. 

“KONFERANS FİLİSTİNLİLERİN HAKLARINA KARŞI”

Fetih Hareketi lider kadrosundan Yahya Rabah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Filistin davasını yıkmayı hedefleyen” konferansa karşı olduklarını daha önce ilan ettiklerini söyledi.

“Bu ekonomi çalıştayı Filistin halkına ve haklarına karşı yapılmıştır. Dolayısıyla sonucu da başarısızlık olacaktır” dedi. 

Hamas Sözcüsü Abdullatif Kanu, Manama’da düzenlenecek çalıştayı Filistin mücadelesinin tasfiyesini hedefleyen “Yüzyılın Anlaşması”nın kabulü için atılan adımlardan biri olarak gördüklerini vurguladı. Kanu, “Çalıştaya katılmak Filistin halkının sırtından zehirli hançerle vurulması demektir” ifadesini kullandı. İslami Cihad Hareketi liderlerinden Ahmed Mudellel, Bahreyn halkının da çalıştaya karşı durmasını istedi.

Öte yandan önceki gün konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, konferansa katılmayı reddettiklerini yineledi, siyasi durum tamamlanmadan ekonomik hiçbir konuyla ilgilenmeyeceklerini söyledi. 

FHKC: İSRAİL’LE NORMALLEŞME ÇALIŞTAYI

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Büro Üyesi Meryem Ebu Dakka, Manama Çalıştayında öncelikle İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Ebu Dakka, ABD’nin Filistinlilerin haklarını para karşılığı değiştirmeye çalıştığı bu konferansa tüm Filistinlilerin istisnasız karşı olduklarını dile getirdi.

Ebu Dakka, Arap ülkelerine duruşlarını yeniden gözden geçirmeleri ve çalıştayı boykot etmeleri çağrısı yaptı. 

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi Siyahi Büro Üyesi Talal Ebu Zarife de “Çalıştayın en önemli görevlerinden birinin Filistinlilere karşı İsrail ve ABD’nin suçlarını kapatmak ve İsrail’i düşman yerine dosta dönüştürmek olduğu”nu söyledi. 

İKİ GÜN SÜRECEK

Bahreyn’in başkenti Manama’da iki gün yapılacak çalıştay, medyada “Yüzyılın Anlaşması” olarak bilinen ABD’nin Ortadoğu planının ilk adımı olarak değerlendiriliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Katar’ın Manama’daki çalıştaya katılacağı duyuruldu. İsrail basınına konuşan ve adı açıklanmayan Beyaz Saray’dan bir yetkili de Ürdün, Mısır ve Fas’ın çalıştaya katılacaklarını Washington’a ilettiğini iddia etti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu rewins the rerun election in Istanbul with a majority close to 10%

SONRAKİ HABER

ABD’den İran karşıtı koalisyon girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...