24 Haziran 2019 12:28

15 yaşındaki kız kardeşini evlenmek istemedi diye öldüren katil tutuklandı

Adana'da Suriyeli 15 yaşında bir çocuk öldürüldü. Katil kardeşi Behsil Dahir verdiği ifadesinde kardeşini evlenmekten vazgeçtiği için öldürdüğünü ileri sürdü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adana'nın Kozan ilçesinde boğazı kesilerek öldürülen Suriyeli Mukaddes Bağdat Dahir'in (15) katili ağabeyi Behsil Dahir verdiği ifadesinde kız kardeşini Suriye'de söz kestikleri kişi ile evlenmekten vazgeçtiği için öldürdüğünü öne sürdü. Cinayeti itiraf eden Dahir tutuklandı.

DHA'nın haberine göre, Adana’da 15 yaşındaki Mukaddes Dahir adlı çocuk, ağabeyi Behsil tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. İhbar üzerine gelen polis, Behsil Dahir'i gözaltına aldı. Şüpheli Behsil Dahir, emniyetteki ilk ifadesinde kız kardeşini çıkan tartışmada kendisinin öldürdüğünü söyledi. Verdiği ifadesinde, "Kız kardeşimi 3 ay önce Suriye'deki bir akrabamız ile sözledik. Ancak kız kardeşim evlenmekten vazgeçtiğini söyledi. Bunun üzerine şu an oturduğumuz eve geldik. Evde annem de vardı. Ona 300 TL para verip alışveriş yapmasını söyledim. O evden çıkınca kız kardeşimi banyoya götürüp öldürdüm" dedi.

Katil Dahir, ifadesinin alınmasının ardından Kozan Adliyesine sevk edildi. Çocuğun cenazesi ise yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak ilçe mezarlığında toprağa verildi.

İfade işlemleri bittikten sonra adliyeye çıkarılan Behsil Dahir tutuklanarak cezaevine gönderilirken, gözaltına alınan baba Süleyman Dahir'in emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İnsanca yaşama koşullarına da ulaşacağız

SONRAKİ HABER

Ekrem İmamoğlu rewins the rerun election in Istanbul with a majority close to 10%

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...